Share

Home / Slider / Bună dispoziţie prin mişcare şi jocuri la corturile “Procardia” şi “Hand in hand”

Bună dispoziţie prin mişcare şi jocuri la corturile “Procardia” şi “Hand in hand”

Parcul Castelului Mariaffi a găzduit mai multe activităţi interesante pe parcursul celei de-a 23-a ediţii a Zilelor Sângeorzene, eveniment organizat în perioada 18-24 aprilie, de Primăria şi Consiliul Local al comunei Sângeorgiu de Mureş.

113

Dans, zumba şi sport

Astfel, la Cortul Sănătăţii, amenajat de colectivul Procardia, tineretul din comună (şi nu numai) a fost invitat la mişcare pentru sănătate.

„La locaţia din Parcul Castelului avem activităţi pentru copii, facem dans pentru copii, dar şi zumba şi traseu. Avem şi activităţi cu cercurile şi în general activităţi sportive. La locaţia de la Căminul Cultural facem măsurători ale tensiunii arteriale şi ale coloanei dorsale, lombare şi cervicale, deoarece se manifestă în mod diferit. De asemenea, asigurăm şi măsurarea masei musculare şi a colesterolului, cortul medical fiind coordonat de doctorul Laszlo Mihaly, care va prezenta şi va explica informaţii importante foarte utile atât pentru copii, cât şi pentru adulţi”, a declarat Pataki Helén, kinetoterapeut.

„Pe noi ne găsiţi în Târgu-Mureş, pe strada Arany Janos, la numărul 46, unde avem Centrul de Recuperare, şi pe strada Mihai Eminescu unde sunt medici care fac consultaţii”, a completat reprezentanta Procardia.

112

Activităţi despre Sfântul Gheorghe şi Balaur

În apropiere, la un singur cort distanţă, distracţia era în toi, la cortul „Hand in hand”, amenajat de colectivul Organizaţiei Caritas.

„Avem programe pentru copii, pregătim mai multe feluri de activităţi despre Sfântul Gheorghe şi Balaur, care sunt din legenda Sfântului Gheorghe, despre care se ştie că este patronul spiritual al comunei Sângeorgiu de Mureş”, a dezvăluit Kóródi Orsolya, reprezentantă a Organizaţiei Caritas Alba Iulia, coordonator de proiect, Centrul de zi „Hand in hand”

„În localitate avem un Centru de zi numit „Hand in hand”, unde se desfăşoară activităţi de după-amiază pentru copii care sunt de la Şcoala Gimnazială „Sfântul Gheorghe”. La noi, copii vin după şcoală, primesc o masă caldă şi pregătim împreună temele şi facem activităţi de dezvoltare”, a mai spus Kóródi Orsolya.

Text şi foto: Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Telenovela PNL Târgu-Mureş”, la un nou episod. Ervin Molnar, mesaj acid către consilierii excluşi

Preşedintele PNL Târgu-Mureş, consilierul judeţean Ervin Molnar, a reacţionat la anunţul făcut marţi, 19 februarie, …

Share
Share