Home / Reviste / Reghin / Despre lucrurile care contează, cu Alexandra Moldovan în ”Dogma”

Despre lucrurile care contează, cu Alexandra Moldovan în ”Dogma”

Iubitorii de teatru din Reghin au avut parte joi, 20 aprilie, de un nou spectactacol, cu ocazia reprezentației monodramei Eu & Tu -> Ei găzduită de Clubul Dogma. Protagionista spectacolului, având la bază un text semnat Andreea Radu, Alexandra Moldovan, studentă la actorie la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș. ”Eu & Tu -> Ei este un spectacol scris de Andreea Radu, o prietenă foarte bună și un dramaturg foarte talentat. Inițial, am avut emoții, pentru că trebuia să intru în experiența de viață a unei tipe de 30 de ani, eu având doar 21. Am avut mari emoții, atât eu cât și Andreea, dar cred că tocmai aceste emoții ne-au împrietenit așa de tare. Am jucat acest spectacol la Cluj de patru ori, unde a avut loc și premiera, la Târgu-Mureș, acum la Reghin, și vom încerca și alte orașe”, a precizat Alexandra Moldovan.

Lucrurile cu adevărat importante

Prinși parcă în vâltoarea grijilor cotidiene și tânjind mereu după niște timp liber, uităm să ne punem întrebări despre… uităm să ne punem întrebări!  Spectacolul propune o întâlnire cu sine însuși mediată  de actrița Alexandra Moldovan, o întâlnire în care, sub pretextul unui spectacol de teatru, dă răgazul spectatorului ca preț de o oră să se aplece asupra lucrurilor cu adevărat importante. ”Am muncit o vară întreagă zilnic, am suferit foarte mult, pentru că au fost unele părți care nu mi-au prea ieșit, și am suferit până am înțeles ce înseamnă să ai 30 de ani, dar până la urmă eu zic că rezultatul final a fost unul pozitiv. E un text pe care eu îl iubesc, primul de acest gen, prima monodramă care o joc. Înainte să încep să lucrez la acest spectacol am auzit că e destul de dificil să abordezi un astfel de tip de spectacol, singur pe scenă în fața spectatorilor, dar mie îmi place enorm. Am reușit să empatizez cu el până la urmă, și îl îndrăgesc din tot sufletul. Este textul care mă ajută să acumulez mai multă experiență, să mă obiș- nuiesc cu publicul, plus că e un text de club iar aici e un pic mai greu decât la teatru. Aici lumea mai iasă afară, mai bea o bere, și e mai greu de captat atenția spectatorului. Cu toate acestea, mie îmi place foarte mult”, a spus Alexandra Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Prima ediție a raliului Wine and Classics by Villa Vinèa în 14 august

Din 21 iunie 2021 au început înscrierile la prima ediție Wine and Classics by Villa …