Home / Slider / ITM Mureș, comemorarea victimelor accidentelor de muncă

ITM Mureș, comemorarea victimelor accidentelor de muncă

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș a organizat în data de 21 aprilie la sediul Administrației Bazinale de Apă Mureș un Simpozion privind comemorarea victimelor accidentelor de muncă. Evenimentul a marcat ziua de 28 aprilie, în care Organizația Internațională a Muncii (ILO) sărbătorește Ziua Internațională A Securității și Sănătății în Muncă.

Temele abordate în cadrul Simpozionului au fost susținute de către inspectorii de muncă, respectiv dinamica accidentelor de muncă și a bolilor profesionale, atât la nivel județean, cât și la nivel național, optimizați colectarea și utilizarea datelor ssm, prezentarea programului propriu de acțiuni a Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș și prezentarea obiectivelor și modalităților de control pe anul 2017.

Potrivit informațiilor furnizate de inpector șef ITM Mureș, Jrs. Mureșan Andrei, la Simpozion au participat reprezentanți din sectorul privat și de stat, reprezentanții sindicatelor și patronatelor.

Riscurile psihosociale precum competiția din ce în ce mai mare, așteptările privind performanțele și programul prelungit de lucru contribuie la faptul că locul de muncă poate deveni un mediu favorizant de stres. Accidentele și bolile la locul de muncă pot fi evitate prin prevenție, iar acest lucru trebuie să devină obligatoriu.

În România, siguranța la locul de muncă este reglementată de Inspecția Muncii. Potrivit normelor stabilite de această instituție, angajatorul trebuie să implementeze măsurile pentru asigurarea securității și sănătății la locul de muncă, pe baza unor principii generale de prevenire: evitarea riscurilor, evaluarea riscurilor care nu pot fi evitate, combaterea riscurilor la sursă, adaptarea muncii la om, adaptarea la progresul tehnic, dezvoltarea unei politici de prevenire care să includă tehnologiile, organizarea muncii, condițiile de muncă, relațiile sociale și influența factorilor din mediul de muncă, conform site-ului www.inspectiamuncii.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ștefan Petru Runcan, propuneri pentru salvarea industriei aviatice și HoReCa

Președintele Asociației pentru Dezvoltarea Turismului ASTUR Mureș, Ștefan Petru Runcan, a participat, în urmă cu …