Home / Sanatate / Noutăți în chirurgia deschisă și laparoscopică

Noutăți în chirurgia deschisă și laparoscopică

Societatea Studențească de Chirurgie din România (SSCR), filiala Târgu-Mureș, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș, organizează sâmbătă, 6 mai, la ora 9.00, la UMF Târgu-Mureș, cea de-a doua ediție a workshop-ului „Chirurgia fără Ligaturi”.

Evenimentul este organizat sub coordonarea conferențiarului doctor Călin Molnar, șeful secției de Chirurgie Generală I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, și cu ajutorul partenerilor ThreePharm România și Medtronic România.
Scopul proiectului îl reprezintă familiarizarea studenților mediciniști cu noile achiziții tehnologice în chirurgia deschisă și laparoscopică și utilizarea sistemelor de sigilare – secțiune de tip LigaSure, în același timp oferindu-le experiența hands-on cu platformele de energie și device-uri.
Potrivit organizatorilor, invitații acestui workshop sunt: conf. dr. Călin Molnar, de la UMF Târgu-Mureș, prof. dr. Constantin Copotoiu, de la UMF Târgu-Mureș, prof. dr. Florin Marius Coroș, de la UMF Târgu-Mureș, Dr. Andrada Pașc, Surgical Marketing Manager, Medtronic România, dr. Sorin Rață, EBD Marketing Development Manager, Medtronic România, Adrian Ștefănescu, Energy-based Devices Unit Regional Manager, ThreePharm Romania.

Tematica workshop-ului
Tematica workshop-ului cuprinde: principii de bază în electrochirurgie: prezentare tehnologii, indicații, avantaje, dezavantaje, tipuri de device-uri, tehnologia suturilor mecanice: prezentare aparatură, indicații, avantaje, dezavantaje, tipuri de device-uri, evoluția tehnicilor de hemostază, utilizarea staplerelor în chirurgie, chirurgia fără ligaturi – experiență personală, video didactic – aspecte intraoperatorii, parte practică – hands-on cu device-urile de tip Ligasure și staplere pe material biologic. Informații suplimentare referitoare la înscrieri și taxe de participare se pot obține la adresa de e-mail: sscr.mures@gmail.com.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Participare peste așteptări la caravana mobilă de vaccinare de la Catedrala Mare

Peste 200 de persoane s-au prezentat, duminică dimineaţă, pentru a se imuniza cu vaccinul Johnson …