Home / Sanatate / Noutăți în chirurgia deschisă și laparoscopică

Noutăți în chirurgia deschisă și laparoscopică

Societatea Studențească de Chirurgie din România (SSCR), filiala Târgu-Mureș, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș, organizează sâmbătă, 6 mai, la ora 9.00, la UMF Târgu-Mureș, cea de-a doua ediție a workshop-ului „Chirurgia fără Ligaturi”.

Evenimentul este organizat sub coordonarea conferențiarului doctor Călin Molnar, șeful secției de Chirurgie Generală I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, și cu ajutorul partenerilor ThreePharm România și Medtronic România.
Scopul proiectului îl reprezintă familiarizarea studenților mediciniști cu noile achiziții tehnologice în chirurgia deschisă și laparoscopică și utilizarea sistemelor de sigilare – secțiune de tip LigaSure, în același timp oferindu-le experiența hands-on cu platformele de energie și device-uri.
Potrivit organizatorilor, invitații acestui workshop sunt: conf. dr. Călin Molnar, de la UMF Târgu-Mureș, prof. dr. Constantin Copotoiu, de la UMF Târgu-Mureș, prof. dr. Florin Marius Coroș, de la UMF Târgu-Mureș, Dr. Andrada Pașc, Surgical Marketing Manager, Medtronic România, dr. Sorin Rață, EBD Marketing Development Manager, Medtronic România, Adrian Ștefănescu, Energy-based Devices Unit Regional Manager, ThreePharm Romania.

Tematica workshop-ului
Tematica workshop-ului cuprinde: principii de bază în electrochirurgie: prezentare tehnologii, indicații, avantaje, dezavantaje, tipuri de device-uri, tehnologia suturilor mecanice: prezentare aparatură, indicații, avantaje, dezavantaje, tipuri de device-uri, evoluția tehnicilor de hemostază, utilizarea staplerelor în chirurgie, chirurgia fără ligaturi – experiență personală, video didactic – aspecte intraoperatorii, parte practică – hands-on cu device-urile de tip Ligasure și staplere pe material biologic. Informații suplimentare referitoare la înscrieri și taxe de participare se pot obține la adresa de e-mail: sscr.mures@gmail.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cardul național de sănătate redevine obligatoriu, cu câteva excepții

Începând cu data de 1 iulie pacienții pot beneficia de serviciile medicale acordate în spitale, …

Admitere 2020 UMFST

Citeste Zi de Zi Online

Oferta Educațională

 

 

 

Print

Bani Europeni


Stiri dupa Calendar

Publicitate Online

Transilvania Business

ARHIVE