Rezultatele exercițiului de alarmare a populației: situația din Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 340 Vizualizări

Rezultatele exercițiului de alarmare a populației: situația din Mureș

 

Un amplu exercițiu la nivel național, pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017, a fost organizat de I.G.S.U., în perioada 18-21 aprilie.

În data de 20 aprilie începând cu ora 10:00, în localitățile din județul Mureș a fost declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și au fost acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.

Potrivit datelor furnizate de Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Mureş, în urma exercițiului situația se prezintă în felul următor:

– 177 echipamente de alarmare funcționale;

– 12 echipamente de alarmare din 10 Unități administrativ-teritoriale (UAT) nu au funcționat, 8 dintre ele având probleme tehnice, iar 4 UAT –uri au avut probleme la primirea mesajului.

– timpul mediu de răspuns, la nivelul județului, pentru acționarea  echipamentelor de avertizare/alarmare a fost de 20 min 15 sec.

Pe timpul exercițiului au fost implicate 105 persoane, care în urma primirii mesajului au pus în funcțiune echipamentele de alarmare de la nivelul localităților sau agenților economici.

La finalizarea exercițiului având în vedere că nu au asigurat înștiințarea populației, 3 UAT – uri au fost sancționate cu amendă în cuantum de 6000 lei, iar un UAT a fost sancționată cu amendă în cuantum de 5000 lei, deoarece nu a menținut în stare de operativitate echipamentele de înștiințare-alarmare.

94 de UAT și-au îndeplinit atribuțiile în mod corespunzător, dar în unele dintre acestea zona de audibilitate este deficitară. În situații reale/exerciții, după orele de program, timpul de înștiințare-alarmare al populației crește semnificativ.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE