Săptămâna Națională a Bibliotecilor Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 275 Vizualizări

Săptămâna Națională a Bibliotecilor

Cetăţenii oraşului Tîrgu Mureş, copiii şi adulţii, cititorii care frecventează biblioteca, profesorii şi elevii, studenţii, jurnaliştii şi scriitorii locali sunt invitaţi la Biblioteca Judeţeană Mureş în perioada 24-28 aprilie 2017, pentru a celebra împreună Săptămâna Naţională a Bibliotecilor.

Avem bucuria de a începe seria evenimentelor culturale programate pentru această săptămână cu un eveniment inedit, realizat în parteneriat cu SC Transport Local Tîrgu Mureş şi anume Minibiblioteca din Autobuz, o bibliotecă cu cărţi provenite donaţii de la cititori, oferite călătorilor ce vor folosi mijloacele de transport în comun pe parcursul zilelor de 23 (duminică) şi 24 aprilie (luni). Călătorii sunt invitaţi să îşi aleagă o carte, să o citească şi să vină, apoi, la bibliotecă pentru a împrumuta (gratuit) alte cărţi, care abia aşteaptă să fie răsfoite.

Un apel special adresăm scriitorilor locali, autorilor din judeţul Mureş, pe care îi invităm la Biblioteca Judeţeană Mureş pentru a completa cu lucrări personale Puşculiţa literară a autorilor mureşeni.

Bătălia Cărţilor

Seria evenimentelor culturale va fi deschisă luni, 24 aprilie (ora 12.00) cu lansarea ediţiei 2017 a Concursului Naţional de Lectură „Bătălia Cărţilor” şi va continua marţi, 25 aprilie (ora 10.00) cu Simpozionul Internaţional al studenţilor de la Universitatea de Arte din Tîrgu Mureş: De la renascentişi la… impresionişti – ediţia a VI-a.

Clubul de lectură

Miercuri 27 aprilie, ora 18.00, se vor deschide porţile pentru membrii Clubului de lectură „Glasul cărţilor” (secţia română), iar joi 28 aprilie, ora 18, va avea loc inaugurarea clubului de lectură pentru cititorii maghiari. „Glasul cărţilor” (secţiile română şi maghiară) face parte dintr-un proiect cultural destinat persoanelor cu dizabilităţi şi este organizat în colaborare cu Asociaţia HIFA România din Tîrgu Mureş. La inaugurarea proiectului participă ca invitaţi speciali: scriitoarea Melania Bancea, jurnalista Petronela Morar şi Vajda György, redactor şi ziarist.

Lansări de carte

Nu vor lipsi, cum este şi firesc, lansările de carte. Astfel, marţi 25 aprilie, ora 16.00, elevii sunt invitaţi să participe la lansarea cărţii autoarei Maria Dorina Paşca „Legendariu românesc pentru întâia clasă a şcoalelor poporene”, iar pe iubitorii de poezie îi aşteptăm, vineri, 28 aprilie, la lansarea volumului de versuri Adunând în palme norii de dr. Dorian Marcoci, cu participarea scriitorului Lazăr Lădariu şi a poetului Mircea Dorin Istrate, ca invitaţi speciali.

Activități pentru copii și elevi

Pentru copii şi elevi am pregătit, în săptâmâna 24-28 aprilie, o serie de întâlniri şi activităţi specifice vârstei lor şi anume: Atelier de creaţie, vizionare film, limba engleză – activitate interactivă cu elevi de gimnaziu organizată la Secţia de Artă; Workshop Origami desfăşurat la Secţia American Corner. La Filiala nr. 1 din Aleea Carpaţi va avea loc vizionarea filmului de desene animate Popeye Marinarul, iar la Filiala nr. 3 (Dâmbu Pietros) se va desfăşura activitatea cu caracter permanent Covoraşul povestitor: după amiază de poveste – mesedélután.

Tot la filiala din cartierul Dâmbu Pietros continuă desfăşurarea activităţilor, deja cunoscute de publicul mureşean: BuniNet: cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului pentru persoanele de vârsta a III-a şi Biblioteca mobilă – în colaborare cu Penitenciarul din Tîrgu Mureş.

Este important să menţionăm că pe tot parcursul Săptâmânii Naţionale a Bibliotecilor vor funcţiona: Urna sugestiilor, Săptămâna darurilor, Schimb de cărţi – amenajarea unui raft – în faţa porţii Bibliotecii „Teleki-Bolyai” – unde publicul poate dona / face schimb de cărţi, Bibliotecar pentru o zi – voluntariat al micilor cititori la Biblioteca Copiilor, iar la toate secţiile bibliotecii vor fi organizate o serie de expoziţii tematice dedicate, Zilei Mondiale a Cărţii şi a Dreptului de Autor.

În Săptămâna Națională a Bibliotecilor nu se percep taxe de penalizare

La finalul comunicatului, ne adresăm cititorilor care nu au returnat la timp cărţile împrumutate, cu menţinea că în săptămâna 24-28 aprilie, nu se percep taxe de penalizare pentru cărţile nerestituite la termen.

Cu speranţa că am reuşit să vă atragem atenţia cu o ofertă culturală variată, vă aşteptăm, cu drag, la Biblioteca Judeţeană Mureş, pentru a participa împreună la evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Cărţii şi Săptămânii Naţionale a Bibliotecilor Româneşti.

Biroul de Informare și Relații Pulblice al Bibliotecii Județene Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE