Home / FC Municipal / Victorie surpriză a fotbalistelor mureșene

Victorie surpriză a fotbalistelor mureșene

Distribuie

Echipa feminină de fotbal ASA Târgu-Mureș a obținut o frumoasă victorie pe teren propriu în cadrul etapei a XIV-a a Superligii, 3-1 (1-1) cu CFR Timișoara, a doua clasată. După parcursul și situația celor două formații, rezultatul poate fi considerat o surpriză. Situația din teren nu a fost însă cea așteptată. După eșecul din urmă cu doar trei zile, 0-2 în restanța de la Odorheiu Secuiesc cu Vasas Femina și partida de pe terenul liderului Olimpia Cluj în care mureșencele au încheiat la 0-3 întâlnirea în minutul 37 deoarece au rămas în doar 7 jucătoare, oaspetele veneau ca favorite. Antrenorul Seches Carol a avut și de această dată doar 11 jucătoare, cu câteva jucătoare care nu au avut prea multe jocuri nici ca junioare. În plus, în poartă a fost nevoie să intre o jucătoare de câmp, singura pe postul de portar rămasă în lot fiind accidentată. Așteptările păreau să fie confirmate în minutul 16, când aceasta a scăpat o minge ușoară în față, un cadou, și bănățencele au deschis scorul. Surprinzător, gazdele au menținut echilibrat jocul și au fost cele care au avut principalele ocazii. După ce Andrada Hosu, jucătoare de doar 14 ani a trimis din fața porții peste, iar Alina Boroș a trimis pe lângă poartă în poziție unu la unu cu portarul, tot ea a lansat-o în minutul 43 pe Balazs Csilla, care a reușit egalarea.

 

Tinerețea și dăruirea au învins într-un final entuziasmant

Venită decisă să se întoarcă la Timișoara cu cele trei puncte, CFR a ieșit de la vestiare avântându-se în atac. Fără nicio rezervă și cu cele mai „experimentate” jucătoare în linia defensivă, tot mureșencele au fost cele care au dominat teritorial. Repriza secundă a început cu două erori mari ale arbitrului, care a refuzat în primele cinci minute câte o lovitură de pedeapsă de fiecare parte. Jocul s-a disputat mai mult la mijlocul terenului, cu încercări de urcare în atac a mureșencelor din linia de apărare. Aceeași Alina Boroș a trimis în minutul 56 în bară la una dintre aceste acțiuni, dar tot ea a reușit în minutul 82 să-și aducă echipa în avantaj, în urma unei acțiuni a Mariei Gorea. Mureșencele luptau pentru a menține rezultatul surpriză, dar Alicia Roca a adus liniștea în minutul 87, cu un șut plasat din interiorul careului. Victorie importantă pentru moralul echipei, îndeosebi pentru cele mai tinere, victorie care menține șansele ASA de a reveni pe podium. Cu patru etape rămase până la final, echipa ocupă locul 4, la 1 punct în urma formației Navobi Iași. Pe aceasta ar urma s-o întâlnească în etapa viitoare, la Iași, dar jocul a fost amânat pentru sfârșitul lunii mai.

Cele 11 performere au fost:

Orsolya Rus- Camelia Vîga, Mădălina Boroș, Lucia Meleacă, Ana Maria Gorea, Adorján Szidonia, Alina Boroș, Alicia Roca, Denisa Năznean, Balázs Csilla, Andrada Hosu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

ACS Kinder: Grupa U8 a câștigat Cupa Municipiului Reghin

Distribuie După succesele grupelor U11, U9 și U6 din cadrul ACS Kinder a sosit momentul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.