VIDEO. Alegeri la PNL Mureş. Discursul de candidat al Nadiei Raţă Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 423 Vizualizări

VIDEO. Alegeri la PNL Mureş. Discursul de candidat al Nadiei Raţă

Cotidianul Zi de Zi vă prezintă discursul integral susţinut de consilierul judeţean Nadia Raţă, candidat la funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal Mureş, responsabil cu Strategii politice şi comunitare.

Discursul a fost susţinut sâmbătă, 22 aprilie, cu ocazia Conferinţei Judeţene de Alegeri, organizată în incinta Ansamblului „Mureşul” din Târgu-Mureş.

„Stimaţi colegi,

Cred că nu funcţiile sunt cele care dau valoare oamenilor, cred că oamenii sunt cei care trebuie să dea valoare funcţiilor. Fără „oameni”, fără „valoare”, funcţiile sunt zadarnice. Cu atât mai mult – funcţiile de conducere într-un partid politic. Pentru că partidele şi politica sunt realităţi, despre oameni, despre caractere, despre responsabilitate, despre respect şi despre foarte multă muncă. Responsabilitate faţă de cei care ţi-au acordat şi îţi acordă încredere. Încredere că vei lupta pentru problemele lor. Încredere că îi vei ajuta în rezolvarea situaţiilor cu care se confruntă. Încredere că acţiunile tale sunt în slujba lor, şi nu în serviciul unor interese meschine şi mărunte. Cel puţin, asta înseamnă pentru mine această candidatură la funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Național Liberal filiala Mureş, un angajament în primul rând la foarte multă muncă, respect faţă de oameni, responsabilitate şi profesionalism.

M-am gândit să-mi încep în felul acesta discursul de susţinere a candidaturii mele pentru această funcţie de prim-vicepreşedinte, şi să nu o fac într-un mod clasic spunându-vă un simplu „Bună ziua”. Vă spun însă acum asta, Hristos a Înviat!

Am optat pentru această variantă de deschidere a discursului meu de susţinere a candidaturii pentru că aşa sunt eu. Aşa cum mă ştiţi şi dumneavoastră. Un om direct, un om onest. Aşa cum v-aţi obişnuit de fapt cu mine în toate ipostazele în care am activat: ca om politic, ca simplu om, ca om de televiziune, ca profesor psiholog, ca inspector şcolar general şi consilier judeţean. Pentru că în toate aceste ipostaze pe care le-am enumerat m-aţi perceput în primul rând ca om, un om nealterat însă de funcţii, măriri sau vremuri. Un om devotat celorlalţi.

Aşadar, mă bucur că ne salutăm astăzi în acest cadru important, atât pentru destinul Partidului Naţional Liberal, cât şi pentru destinul comunităţii noastre mureşene. Pentru că astăzi este o zi importantă pentru Partidul Naţional Liberal filiala Mureş. Pentru că astăzi, în acest context, decidem soarta Partidului Naţional Liberal filiala Mureş de azi înainte. Prin votul pe care îl acordăm celor cărora le acordăm votul, votul nostru de încredere. Decidem persoanele care dorim să ne reprezinte, care simţim că ne reprezintă.

Pentru că, aşa cum spunea şi distinsul chirurg Leon Dănăilă, „politicienii sunt diferiţi, ca valori şi ca principii”. Suntem diferiţi, avem alte valori şi principii la care ne raportăm. Fiecare dintre noi. Astăzi, dumneavoastră, prin votul pe care îl acordaţi, decideţi căror principii şi valori li se va raporta Partidul Naţional Liberal filiala Mureş de azi înainte. Pentru că indiferent cine şi ce va spune din culise decizia este în mâinile dumneavoastră şi îmi place să cred că astăzi nu vă veţi mai lăsa manipulaţi. Cu atât mai mult cu cât, în această perioadă, Partidul Naţional Liberal trece printr-o perioadă foarte grea. Suntem în opoziţie, avem nevoie să redevenim credibili, să recâştigăm încrederea oamenilor.

Cred că o astfel de funcţie de prim-vicepreşedinte presupue să fii pregătit din toate punctele de vedere, să fii un profesionist, să fii adaptabil atât profesional cât şi comportamental, să răspunzi cerinţelor şi aşteptărilor celor care îţi acordă votul de încredere şi nu doar din partea colegilor de partid sau de profesie, ci din partea tuturor, pentru că Partidul Naţional Liberal trebuie să deschidă porţile mai mult decât a făcut-o până acum şi să convingă în societate că merită să i se acorde încredere, inclusiv pentru guvernare. Iar acest lucru se poate realiza prin profesionalism, seriozitate şi caracter, mai ales că unificarea celor două partide a avut de fapt un singur scop, cred eu, valorificarea a tot ce este mai bun din cadrul celor două partide, asta incluzând şi oamenii, şi nu a avut drept scop vreun război mascat pentru dominarea unora de către ceilalţi, cu orice preţ. Vocea fiecărui membru al Partidului Naţional Liberal este importantă, merită şi trebuie să fie ascultată.

Orice provocări ne-ar aduce viaţa şi oricâte praguri ar trebui să trecem pentru a ne menţine respectul, ca partid şi valoarea ca popor, cred că trebuie să le parcurgem pe toate cu demnitate. Dintre valorile Partidului Naţional Liberal eu am două preferate: libertatea şi demnitatea. Libertatea de a fi noi înşine, libertatea de a ne exprima. Cred că mai puţin importantă de fapt este destinaţia spre care ne îndreptăm, însă este foarte important felul în care parcurgem un drum împreună. Pentru că în opinia mea, dacă ţi-ai pierdut respectul, dacă ţi-ai pierdut demnitatea, drumul pe care îl urmezi este unul fără valoare

Aceasta este perspectiva mea de viitor prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal filiala Mureş. Dumneavoastră decideţi astăzi dacă această perspectivă, dacă această viziune corespunde aşteptărilor dumneavoastră. Şi dacă da, atunci contez pe votul dumneavoastră ! Sunt onorată să fiu în faţa dumneavoastră astăzi şi să am şansa să valorific aceste principii în folosul Partidului Naţional Liberal şi al nostru, al tuturor.

Şi încă ceva, dragi liberali. Liberalii au fost, sunt şi rămân învingători! Doamne ajută!”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE