Share

Home / Invatamant / Conferință Națională de Achiziții Publice, la Universitatea “Petru Maior”

Conferință Națională de Achiziții Publice, la Universitatea “Petru Maior”

Universitatea „Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureş, în parteneriat cu Asociaţia Română de Drept şi Afaceri Europene, Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice şi Private şi Asociația Experților în Achiziții organizează, în cadrul manifestărilor dedicate celor 10 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană, Conferința Națională de Achiziții Publice cu tema „Un an de la intrarea în vigoare a noii legislații a achizițiilor publice”.

Evenimentul va avea loc miercuri, 26 aprilie, de la ora 13.00, în Aula „Tudor Drăganu” a Facultății de Științe Economice Juridice și Administrative din cadrul UPM Târgu-Mureș, strada Livezeni nr. 69.

Conferința are ca scop evidenţierea efectelor noutăților legislative în materie, respectiv a problemelor apărute în aplicarea şi interpretarea – administrativă şi jurisdicţională – a actelor normative adoptate în luna mai 2016 în domeniul achiziţiilor publice, ca urmare a transpunerii în dreptul intern a Directivelor nr. 2014/24/UE și nr. 2014/25/UE ale Parlamentului European și ale Consiliului. Pentru aceste motive, Conferința Națională de Achiziții Publice va reuni teoreticieni și practicieni ai dreptului – cadre didactice, cercetători, avocați, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, oameni de afaceri, precum și alți profesioniști cu experiență în domeniu – consultanți, reprezentanți ai instituțiilor de reglementare, monitorizare și verificare a modului de derulare a procedurilor de achiziție publică. Conferința îl va avea, în calitate de invitat special, pe domnul Bogdan Puşcaş, președinte al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice”, au transmis reprezentanţii UPM Târgu-Mureş, prin intermediul unui comunicat de presă.

În cadrul evenimentului va fi adus la cunoştinţa publicului larg noul program de studii universitare de master „Achiziții Publice”, specializare care se va afla în oferta educațională a Facultății de Științe Economice Juridice și Administrative din cadrul UPM începând cu anul universitar 2017 – 2018. De asemenea, va fi prezentată lucrarea „Trials and Tribulations in the Implementation of Pre-Commercial Procurement în Europe”, de Ramona Apostol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Aniversare de 25 de ani pentru fabrica de produse lactate Therezia

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea primei fabrici a produselor lactate, …

Share
Share