Studenții mediciniști, campanie de informare în școlile și grădinițele din Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 318 Vizualizări

Studenții mediciniști, campanie de informare în școlile și grădinițele din Mureș

Reprezentanții Ligii Studenților din Târgu-Mureș au anunțat că în perioada 4-5 mai se va desfășura proiectul „Save your life! Clean your hands!”, cu scopul de a informa populația, în special școlarii și preșcolarii, cu privire la importanţa unei igiene adecvate a mâinilor în prevenirea anumitor boli.

Coordonatorul proiectului, Diana Lavinia Moldovan, a transmis că voluntarii Ligii Studenților vor demara o campanie de informare în grădinițele și școlile din mediul rural și urban.
„Prin acest proiect dorim să îmbunătăţim gradul de informare a populației cu privire la importanţa păstrării unei igiene adecvate a mâinilor, să schimbăm percepția oamenilor cu privire la igiena mânilor și deprinderea unei atitudini corecte asupra spălatului pe mâini şi igiena personală, creşterea ratei de conştientizare a copiilor despre importanţa cunoaşterii şi aplicării noţiunilor complete de igienă personală, prevenirea bolilor la care populaţia este expusă din cauza mâinilor murdare”, a afirmat Diana Lavinia Moldovan.

Măsuri elementare de igienă
Voluntarii vor susține prezentări referitoare la măsurile elementare de igienă și vor avea grijă ca mesajele transmise copiilor să ajungă și la părinți și bunici.
„Fiindcă realizarea importanței măsurilor de prevenție în ceea ce presupune o igienă corespunzătoare este necesară chiar din clasele primare, îi vom învăța pe cei mici ce presupune aceasta și, îndeosebi, igiena mâinilor. Așadar, vom merge prin școli (clasele 0, 1 și 2) și grădinițe atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în zilele de 4 și 5 mai, și le vom vorbi copiilor despre ce presupune igiena mâinilor și cât este de important să respectăm anumite lucruri elementare în acest sens. Voluntarii vor merge la câte o clasă (1 oră/ clasă) și pe baza unei prezentări power point vor prezenta elevilor măsuri elementare de igienă. De asemenea, copiii vor primi fișe de colorat și vor asculta împreună cu voluntarii cântecele cu tematica respectivă. Vom împărți materiale informative elevilor pentru a ajunge mesajul nostru și în rândul părinților, bunicilor”, a arătat reprezentanta Ligii Studenților din Târgu-Mureș.
Cei care doresc să devină voluntari în cadrul acestui proiect sunt invitați să se înscrie până la data de 2 mai, la adresa: http://members.lstgm.ro/.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE