Home / FC Municipal / Un punct pe terenul liderului, bun doar pentru moral. Deocamdată

Un punct pe terenul liderului, bun doar pentru moral. Deocamdată

Distribuie

În partida din ultima etapă a turneului play-out al Ligii I de fotbal, ASA Târgu-Mureș a încheiat la egalitate partida susținută la Iași cu CSM Politehnica, scor 0-0. A fost prima partidă cu antrenorul Ionel Ganea pe bancă și primul punct obținut de mureșeni în deplasare în play-out, tocmai pe terenul liderului. Mureșenii au reușit același lucru și în ultima etapă a sezonului regulat, 1-1 pe terenul FCSB, încă denumită Steaua. Punctul obținut în fața primei clasate din play-out poate fi în schimb unul pentru moral. Mureșenii l-au obținut și cu multă șansă, dar se puteau întoarce chiar victorioși, deoarece în ultimele secunde ale partidei au avut o ocazie uriașă de a deschide scorul.

În prima repriză ieșenii au dominat jocul și au avut câteva situații bune de a marca. Portarul Pap s-a opus în minutele 21 și 31, mai întâi la șutul lui Andrei Cristea, apoi la lobul lui Bole, dar în minutul 41 a fost salvat de bară la pătrunderea lui Ștefănescu. ASA a construit cu greu, mulțumindu-se să blocheze culoarele spre poartă și să încerce să surprindă pe contraatac. O fază cursivă au reușit în minutul 18, dar Ciolacu a reluat mult peste poartă, iar în minutul 38 același Ciolacu a reluat slab cu capul centrarea de pe dreapta. Bănel Nicoliță l-a încercat la finalul reprizei și el pe portarul Grahovac, dar șutul cu pământul a ajuns fost pe mijlocul porții.

 

Apărare aglomerată, punct apărat

Repriza secundă a fost cu și mai puține realizări din partea ambelor echipe. Ieșenii au dominat teritorial, dar nu au reușit să depășească apărarea aglomerată a mureșenilor. În minutul 61 Ciolacu a trimis un nou șut din poziție bună, dar din nou imprecis, iar în minutul 78 Ferfelea a expediat primul șut al reprizei pe poarta gazdelor, dar în brațele lui Grahovac. Acestea au fost singurele faze finalizate de către echipa mureșeană până spre finalul partidei. În ultimele minute cele două echipe au încercat să iasă mai decis la joc și ASA a fost din nou aproape de a fi învinsă. În minutul 85, noua achiziție, fundașul Tudose și Pap s-au încurcat reciproc, dar portarul mureșenilor a reușit să respingă în extremis. La cornerele din minutele de prelungiri ieșenii îl aveau pe Grahovac în careul mureșenilor. S-a respins de fiecare dată, dar ASA nu a mai avut forța și luciditatea de a riposta. Lemnaru a avut totuși o ocazie monumentală pe contraatac la ultima fază a meciului. Servit de Gorobsov în careu, atacantul mureșenilor a rămas față în față cu Grahovac, ajuns cu greu între buturi, dar a intrat în unghi și a fost blocat. Acest punct nu ameliorează însă situația echipei, care rămâne pe ultima poziție în clasament, la 5 puncte de locul care duce la baraj și 4 de al doilea loc retrogradabil. Pentru a mai putea spera vor avea nevoie de victorii în meciurile următoare. În prima etapă din retur vor întâlni pe teren propriu a doua clasată, Gaz Metan Mediaș, sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 15.00.

Formații:

CSM Poli: Grahovac – Voicu (’81 Danale), Frăsinescu, Mihalache, Țăgănașu, Böle, Mitic, V. Gheorghe (’69 Bosoi), Ștefănescu, Andrei Cristea, Golubovic (’81 A. Moldovan)

ASA: Pap – Velayos, Candrea, Tudose, Mendy, Gorobsov, Dică (’68 Balgiu), Nicoliță, Ferfelea, Sin (’76 C. Rus), Ciolacu (’70 Lemnaru).


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sportivii de la CSS Târgu Mureș, pe podium la lupte libere

Distribuie În cadrul Campionatului Național Școlar – Reșița 2024, sportivii din cadrul CSS Târgu Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.