Home / Sanatate / Terapie ocupațională pentru pacienții internați la Spitalul din Târnăveni

Terapie ocupațională pentru pacienții internați la Spitalul din Târnăveni

Distribuie

Pacienții internați la Secția Psihiatrie a Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni sunt ajutați să-și îmbunătățeacă calitatea vieții și să se reîncadreze social și profesional grație activităţilor desfășurate în cadrul Compartimentului de Terapie Ocupațională, care a fost inaugurat în luna decembrie a anului trecut.

2Compartimentul cuprinde o sală pentru activităţi recreative, bucătărie, cabinet psihologic, bibliotecă, sală de sport, vestiar, magazie pentru materiale, magazie pentru alimente, dar și un loc de rugăciune. În cadrul compartimentului, pacienții beneficiază de consiliere psihologică individuală și de grup, participă la activități recreative (vizionare film, dans, lectură, jocuri), la activități sociale (excursii, vizite în diverse locații, participare la diverse spectacole), la activități sportive (competiții de șah, tenis de masă, gimnastică), la activități culinare, legumicultură, plantează flori și îngrijesc pomii fructiferi. Aceștia s-au implicat în amenajarea unei livezi, unde au fost sădiți 74 de pomi fructiferi.
„La Compartimentul de Terapie Ocupațională, programul începe dimineața, la ora 8.00, și se încheie seara, la ora 20.00. Pacienții desenează, vizonează filme, participă la slujbe religioase, gătesc, îngrijesc animale, își serbează zilele de naștere, joacă remi, table etc. Sâmbăta este seară de dans și voie bună. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, pacienții au confecționat coșulețe pentru ouă roșii, suporturi pentru pahare și alte obiecte și produse specifice sărbătorii, pe care le-au vândut în incinta spitalului, iar cu banii obținuți vom organiza o excursie la Sovata-Bucin”, a declarat ec. Zsuzsanna Megheşan, managerul Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni.

3Impresionați de activităţile pacienţilor
Asociația Întreprinzătorilor Italieni Cluj și Crucea Verde Predappio Italia au donat, zilele trecute, Spitalului din Târnăveni mobilier de spital, iar miercuri, 26 aprilie, reprezentanții asociației au făcut o vizită la Spitalul din Târnăveni și s-au arătat impresionați atât de activităţile pe care le desfășoară pacienții în cadrul Compartimentului de Terapie Ocupațională, cât și de secțiile spitalului. La finalul vizitei, aceștia au primit cadou câte un obiect confecționat de către pacienți.
„Ne bucurăm că le-am putut oferi o mână de ajutor pacienţilor internați la Secția Psihiatrie prin donația pe care am făcut-o zilele trecute. Vizita a fost interesantă, ne-am bucurat să vedem că mobilierul este deja amenajat în saloane. Suntem convinși că vom avea o colaborare bună cu spitalul”, a precizat omul de afaceri Camillo Torta, președintele Asociației.
4„Ne-a făcut o reală plăcere să-i avem astăzi ca oaspeți pe prietenii noștri italieni. Cu acest prilej, dânșii s-au convins că într-adevăr donațiile făcute au ajuns acolo unde trebuie”, a transmis ec. Zsuzsanna Megheşan. 5


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.