Se reia concursul pentru conducerea Radio Târgu-Mureş? Anunţul făcut de deputatul Marius Paşcan Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 531 Vizualizări

Se reia concursul pentru conducerea Radio Târgu-Mureş? Anunţul făcut de deputatul Marius Paşcan

Deputatul PMP de Mureş Marius Paşcan, care deţine şi funcţia de membru al Comisia pentru Cultură și Media din Camera Deputaților, a anunţat joi, 27 aprilie, că va solicita actualului președinte – director general interimar al Societății de Radiodifuziune, Georgică Severin, ca dacă se constată și se confirmă încălcări ale procedurilor privind organizarea concursului de director al Studioului de Radio Târgu-Mureș, acesta să fie reluat într-un mod onest și echitabil pentru toți participanții.

Redăm, în rândurile de mai jos, conţinutul integral unui comunicat semnat de senatorul Marius Paşcan, făcut public pe pagina de Facebook a domniei sale.

”Am solicitat reanalizarea procedurii de organizare a concursului pentru postul de director al Radio Târgu-Mureș, deoarece consider că a fost un simulacru de concurs. L-am atenționat, în Comisia pentru Cultură și Media din Camera Deputaților și pe fostul președinte – director general, Ovidiu Miculescu, care făcea parte din comisia de evaluare deși a negat acest lucru incompatibil fiind. I-am spus că Mureșul este o situație specială, că Studioul Teritorial de Radio trebuie să rămână unul de echilibru, care să pună înainte de toate informarea publică și nu să vină cu un concurs aranjat, preparat, pregătit pentru cineva cu dedicație. Iar, apoi, aflu că dintre cei patru participanți la concurs, la proba de interviu a fost acceptat unul singur. Am fost sesizat de către cei care au participat la concurs că au fost încălcate proceduri, nu li s-au adus la cunoștință informații și elemente importante privind configurarea planului de management, ce anume se pretinde și dacă vii din afara instituției cum configurezi un asemenea plan fără să ai cele mai elementare informații de funcționare a radioului. Și, probabil că fostul președinte director general a simțit presiunea timpului, întrucât a fost informat că a fost invalidat raportul de activitate pe anul 2015, știa că i se încheie mandatul și a grăbit în mod deliberat toate aceste proceduri pentru a i se asigura acest fotoliu, în mod inechitabil, unui anume candidat. În aceste condiții, voi solicita ca toată procedura să fie reanalizată de actualul președinte – director general interimar și, de asemenea, dacă se constată și se confirmă aceste încălcări ale procedurilor să fie reluat concursul într-un mod onest și echitabil pentru toți participanții la acest concurs.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE