5.000 de lei pentru campania de vaccinare, microcipare și castrare a câinilor la Reghin Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 352 Vizualizări

5.000 de lei pentru campania de vaccinare, microcipare și castrare a câinilor la Reghin

Printre proiectele de hotărăre aflate pe masa consilierilor reghineni în cadrul ședinței ordinare de joi, 27 aprilie a fost și cel privind probarea cooperării dintre Municipiul Reghin şi Fundația pentru protecția animalelor ”Robin Hood” Austria în vederea inițierii unei campanii de vaccinare, microcipare și castrare a câinilor/pisicilor de pe raza municipiului Reghin.

Recensământ pentru câinii comunitari

Consilierul PMP Dan Dorul Rus a venit cu propunerea organizării unui recensământ pentru stabilirea exactă a numărului de câini vaccinați și cipați din Reghin. ”Aș dori să întreb executivul dacă știe câte animale vor fi vaccinate și  castrate. Ar fi bine dacă am organiza împreună cu această asociație și un recensământ al animalelor, să ajungem la un procent de 100 % de cipare, în special la câini, și atunci am evita migrația din zonă, din comunele învecinate municipiului Reghin a câinilor comunitari. Atunci nu am mai avea problema anuală când ni se aduc pe teritoriul municipiului Reghin tot felul de câini, i-am avea pe toți câinii din Reghin cipați în urma acestui recensământ. Să vedem cam cât ne-ar costa un astfel de recensământ, cipăm toți câinii și așa putem evita creșterea numărului lor în adăpostul pe care îl avem în administrare împreună cu Fundația Fiducia. Atunci nu am mai avea discuții la început de an, la întocmirea bugetului,  că alocăm bani mulți pentru câini comunitari”, a precizat Dan Dorul Rus.

Clauză în contractul de cooperare

Secretarul primăriei Reghin Mirela Rădoi a cerut introducerea unei clauze în contractul de cooperare între primărie și Fundația ”Robin Hood” prin care se obligă prezentarea situației exacte a vaccinării și cipării animalelor. ”Nu avem o situație exactă, dar putem să introducem o astfel de clauză în contractul de cooperare prin care să ni se prezinte un raport cu câte animale vor fi microcipate, să ne prezinte lunar o astfel de situație”, a precizat Mirela Rădoi. În cele din urmă consilierii au aprobat alocarea sumei de 5.000 de lei din bugetul local în vederea inițieii campaniei de vaccinare, microcipare și castrare a câinilor și pisicilor de pe raza municipiului Reghin, precum și introducerea clauzei sus amintite. Potrivit proiectului de hotărâre, campania are drept scop informarea, conștientizarea și responsabilizarea populației cu privire la importanța vaccinării, microcipării și castrării câinilor și pisicilor de pe raza municipiului Reghin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE