Anunţ important făcut de dr. Raed Arafat! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1227 Vizualizări

Anunţ important făcut de dr. Raed Arafat!

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat dr. Raed Arafat, a făcut public un text, pe pagina sa de Facebook, în care răspunde acuzaţiilor care i se aduc în legătură cu intervenţia autorităţilor în cazul copilului căzut în puţ în judeţul Teleorman.

 

„Interventia de ieri a aratat cum poate functiona un sistem integrat pentru a salva o viata. Pompierii fara care nu se putea salva copilul din putul in care cazusera si care au avut o misiune extrem de grea si delicata de confruntat; medicii care au preluat micutul si l-au stabilizat astfel incat sa ajunga in viata la spital; pilotii elicopterului fara de care transportul micutului ar fi durat mult si ar fi pus viata acestuia in pericol mai mare si oamenii care s-au implicat incercand sa acorde sprijinul pompierilor fara sa uitam si sprijinul acordat de autoritatile locale. Trebuie sa-i felicitam si sa-i multumim pe toti salvatorii care s-au implicat. Acum viata copilului este in mana medicilor care il acorda ingrijirile la spitalul Grigore Alexandrescu si sper sa fie eforturile lor reusite sa-l vedem pe copilul inapoi la parintii lui.

Nu pot insa sa nu remarc marsavia si incorectitudinea unor reprezentanti ai mass-mediei, si aici ma refer la postul B1 TV, care ieri incerca sa atace cei care intervin exact la momentul la care copilul a fost salvat, tentativa lor de murdarire fiind esuata, iar astazi publica o stire prin care aflu ca eu sunt vinovat pentru intarzierea cu 5 ore a salvarii copilului pentru ca nu l-as fi ascultat pe “fantanrul Satului”!

http://www.b1.ro/…/acuzatii-la-adresa-lui-arafat-pentru-int…

Ieri chiar daca nu ma aflam la fata locului, am tinut legatura cu colegii si am cooperat continuu pana la scoaterea copilului. Comanda a fost la col. Cristian Radu care l-am trimis la fata locului de la IGSU si care impreuna cu colegii de la ISU Teleorman si ISU BIF a facut tot posibilul sa scoate copilul in siguranta si sa-l preda medicilor de la SMURD. Daca fantanarul este al satului inseamna ca era acolo… deci nu inteleg de ce nu a luat legatura cu colegii care erau la fata locului!

Comandantul interventiei avea autonomia totala in a lua deciziile si acest lucru este normal. De la distanta eu nu puteam sa substitui cel care era la fata locului insa puteam sa ne sfatuim daca erau probleme mai delicate la anumite momente si daca era nevoie de sprijin suplimentar, lucru care l-am si facut. In astfel de situatii vin zeci de propuneri, lumea sta la televizor si trimite sugestii insa responsabilitatea si modul de actiune este la comandantul interventiei, cel care este la fata locului, el stiind cel mai bine ce are de facut. La solicitarea colegilor de la Teleorman s-a trimis, cu un elicopter al MAI, un inginer care avea un aparat experimental inventat din Bucuresti ca sa incercam daca se poate rezolva mai rapid cu aparatul respectiv. Am primit un telefon al unei persoane care a sunat la Antena III si care a spus ca are experienta in sapat puturi si ca poate oferi idei si am dat numarul obtinut de la Antena III colegilor de la fata locului sa discute cu persoana respectiva direct. Insa modul in care B1 TV incearca in continuare sa puna o pata neagra pe interventia de ieri depaseste limita profesionalismului si al bunului simt si intra in domeniul relei- credinte si a lipsei totale de profesionalism. Chiar daca ne-am obisnuit cu astfel de abordari ale unor reprezentanti ai mass mediei in astfel de situatii, acest lucru nu inseamna sa le toleram si sa le acceptam, acesta fiind motivul pentru care voi raspunde la astfel de acuzatii nefondate oricand apar!”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE