Home / Politic / Decalogul lui Cristian Chirteş pentru liberalii de Mureş

Decalogul lui Cristian Chirteş pentru liberalii de Mureş

Ales sâmbătă, 22 aprilie, în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal Mureş, senatorul Cristian Chirteş a propus colegilor săi un decalog de principii care vor sta la baza proiectului politic de lider al PNL Mureş.

„Trebuie să încetăm interpretarea pe două voci”

Înainte însă de a vorbi despre cele zece principii ale proiectului său politic, senatorul Cristian Chirteş a făcut un apel la unitate pentru toţi liberalii din judeţul Mureş. „La începutul anului, strada ne-a dat tuturor un semnal puternic. Poate cel mai puternic de după Revoluție. Când strada vorbește, politicienii tac. Dar, în același timp, când strada vorbește, politicienii ascultă. Și trebuie să învețe”, a precizat preşedintele PNL Mureş. „Cred că începând de astăzi, în Partidul Național Liberal trebuie să înceteze interpretarea pe două voci. Suntem un singur partid și trebuie ca noi toți să avem ca unic scop readucerea Partidului Naţional Liberal în poziția pe care o merită: aceea de cel mai important partid românesc din județul Mureș. Dacă facem asta, trăim! Dacă nu, murim!”, a completat senatorul Cristian Chirteş.

Cele zece principii ale liderului PNL Mureş:

  1. Partidul Naţional Liberal Mureș va face o analiză a ultimelor patru cicluri electorale, în urma căreia se va stabili strategia politică pe următorii cinci ani.
  2. Partidul Naţional Liberal Mureș va recunoaște importanța primarilor liberali, care vor dobândi statutul de reprezentanți politici reali ai comunităților pe care le reprezintă.
  3. Partidul Naţional Liberal Mureș va fi partidul în care vocea fiecărui membru va fi ascultată.
  4. Partidul Naţional Liberal Mureș va fi un partid deschis, în care comunicarea internă va fi principiul fundamental.
  5. Partidul Naţional Liberal Mureș va avea un mesaj articulat pentru tineri, care vor primi argumentele de care au nevoie pentru a ni se alătura.
  6. Partidul Naţional Liberal Mureș va redacta proiectul de dezvoltare a județului, bazat pe nevoile comunităților locale, integrate într-o viziune generală, adaptată la momentul istoric în care ne aflăm.
  7. Partidul Naţional Liberal Mureș va crea guvernul din umbră – o structură politică și profesională, care va aduce la aceeași masă specialiști din domeniile importante ale vieții sociale.
  8. Partidul Naţional Liberal Mureș va acorda atenția cuvenită societății civile, ai cărei reprezentanți vor deveni parteneri permanenți de dialog.
  9. Partidul Naţional Liberal Mureș își va asuma proactiv statutul de partid de opoziție și va monitoriza atent acțiunile puterii.
  10. Partidul Naţional Liberal Mureș își va deschide porțile către orice mureșean care vrea să intre în politică și să facă o carieră în acest domeniu.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Corturi încălzite pentru delegații secțiilor de votare

Garnizoana Târgu Mureş a pus la dispoziţia Instituţiei Prefectului o serie de corturi încălzite de …