Home / Cultură / EXCLUSIV. Decizie în defavoarea Festivalului Sighişoara Medievală!

EXCLUSIV. Decizie în defavoarea Festivalului Sighişoara Medievală!

Consilierii locali ai municipiului Sighişoara au respins joi, 27 aprilie, într-o şedinţă ordinară de lucru, proiectul de hotărâre care viza aprobarea sumei de 450.000 de lei pentru organizarea, în perioada 28-30 iulie 2017, a celei de-a XXIV-a ediţii a Festivalului Sighişoara Medievală.

Joia viitoare, şedinţă extraordinară

Contactat de Zi de Zi, primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu Mălăncrăvean, a declarat că proiectul va fi readus în atenţia Consiliului Local, cu mici modificări, săptămâna viitoare, joi, 4 mai.

„Proiectul de hotărâre a fost respins. Îl vom readuce în atenţia consilierilor locali într-o şedinţă viitoare, extraordinară, care va avea loc săptămâna viitoare. Bugetul propus, de 450.000 de lei, li s-a părut prea mare unor consilieri locali, deşi am explicat că spre deosebire de alţi ani am vrut să facem doi pași separaţi, adică bugetul pe care îl alocă Primăria, iar tot ce vine din sponsorizări, bilete, închirierea spaţiului public, autorizări pentru comercianţi intră toţi într-un „sac”, astfel încât la sfârşit va fi o situaţie foarte clară: atât am plătit, atât am recuperat, să zicem, deşi termenul de „recuperat” nu e tocmai corect. Consilierii n-au fost de acord, la şedinţă au fost şi consilieri absenţi şi sper ca joia viitoare vom reuşi să îl adaptăm, cu mici modificări. Mare lucru nu putem modifica. Vom aduce câteva mici modificări legate de achiziţii. Primăria e organizatorul evenimentului, după ce vom avea aprobat bugetul vom publica pe site-ul instituţiei, vom face un concurs de proiecte căruia îi vom da o anumită temă şi pe tema respectivă va fi un concurs de proiecte. Strict pe partea artistică va fi o firmă, o asociaţie, iar restul, adică tot ce înseamnă salubritate, energie electrică, WC, în general infrastructura, o vom rezolva noi, Primăria”, a declarat, pentru Zi de Zi, Ovidiu Mălăncrăvean.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

13 candidați pentru Primăria Târgu Mureș

13 candidați (record absolut pentru alegerile locale organizate după 1989), dintre care 3 independenți, se …