Home / Administratie / Sens giratoriu nou pe o arteră importantă din Târgu-Mureş!

Sens giratoriu nou pe o arteră importantă din Târgu-Mureş!

Primăria municipiului Târgu-Mureş a făcut public, pe site-ul instituţiei, www.tirgumures.ro, tema de proiectare pentru obiectivul „Sens giratoriu strada Gheorghe Doja – strada Bega – strada Rozmarinului.”

Investiţia aparţine Primăriei municipiului Târgu-Mureş şi va fi realizată la confluenţa străzilor Gheorghe Doja, Bega şi Rozmarinului.

„Pe strada Bega şi în continuare pe strada Budiului sunt multe unităţi industriale şi se face legătura pentru traficul greu cu DN 13 (E60). În zona preconizată traficul rutier se desfăşoară pe câte două benzi de circulaţie pe strada Gheorghe Doja şi pe câte o bandă pe strada Bega şi strada Rozmarinului. Străzile sunt încadrate pe ambele părţi cu borduri prefabricate din beton de ciment, pe strada Gheorghe Doja existând un squar de separare a sensurilor de circulaţie. Având în vedere că în zona respectivă funcţionează mai multe spaţii comerciale şi unităţi industriale, şi ţinând cont că ea este locuită, circulaţia de autovehicule şi cea pietonală este intensă. Obiectivul principal este fluidizarea traficului şi ridicarea potenţialului de utilizare a zonei”, se arată în documentaţia publicată pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, întocmită de ing. Lucian Racz, director tehnic în cadrul instituţiei.

Pârâul Budiului, acoperit pe o lungime de 50 de metri?

De asemenea, în document se mai prevede că „dacă va fi necesar se poate prevede acoperirea pârâului Budiului pe o lungime de circa 50 de metri, cu respectarea condiţiilor impuse prin avizul Administraţiei Bazinale de Apă Mureş.”

Termenul prevăzut pentru realizarea investiţiei (expertiza tehnică, studiulu de trafic şi studiulu de fezabilitate) este de 47 de zile de la semnarea contractului de prestări servicii.

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU ”Magna Cum Laude”. Roxana Munteanu, motivată să performeze în kinetoterapie

Cotidianul Zi de Zi vă propune o serie de prezentare a șefilor de promoție din …