Home / Administratie / Stradă importantă din cartierul „Cornişa”, modernizată: parcări noi, trafic descongestionat şi piste de biciclete!

Stradă importantă din cartierul „Cornişa”, modernizată: parcări noi, trafic descongestionat şi piste de biciclete!

Distribuie

Primăria municipiului Târgu-Mureş a făcut public, pe site-ul instituţiei, www.tirgumures.ro, tema de proiectare pentru elaborarea documentaţiei tenice, respectiv a expertizei tehnice, studiului de trafic şi studiului de fezabilitate pentru obiectivul „Modernizare stradă Victor Babeş.”

Investiţia aparţine Primăriei municipiului Târgu-Mureş şi va fi realizată pe strada Victor Babeş, între Bulevardul Cetăţii şi strada Nicolae Grigorescu.

„Strada Victor Babeş este amplasată într-o zonă importantă şi aglomerată a municipiului Târgu-Mureş, unde sunt blocuri de locuinţe, case particulare, cămine studenţeşti, unităţi de învăţământ, militare şi culturale. Strada are o lungime de 615 metri, iar platforma are o lăţime de 14 metri, fiind încadrată pe o lungime de circa 200 de metri de zonă verde. Traficul rutier se desfăşoară pe câte o bandă de circulaţie, iar cel pietonal pe trotuarele existente. Având în vedere că în zona respectivă funcţionează unităţi de învăţământ – gimnaziu cu circa 1.000 de elevi şi cămine studenţeşti – şi unităţi militare, şi ţinând cont că ea este foarte des locuită, circulaţia de autovehicule şi cea pietonală este intensă şi anevoioasă. Obiectivul principal este fluidizarea traficului şi ridicarea potenţialului de utilizare a zonei”, se arată în documentaţia publicată pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, întocmită de ing. Lucian Racz, director tehnic în cadrul instituţiei.

De asemenea, în document se mai prevede că pentru realizarea lucrării se vor redimensiona partea carosabilă şi trotuarele, cu respectarea normativelor în vigoare.

„Se propune a se proiecta partea carosabilă cu două benzi de circulaţie, pe tronsonul din faţa gimnaziunului, pe o lungime de circa 200 de metri, parcare longitudinală pe partea stânga, parcare în spic pe partea dreapta, precum şi o bandă de descongestionare a carosabilului. De asemenea, este necesară redimensionarea trotuarelor, şi unde permite amplasamentul proiectarea pistei de biciclete”, se mai menţionează în document.

Termenul propus pentru realizarea expertizei tehnice, a studiului de trafic şi a studiului de fezabilitate este de 47 de zile de la semnarea contractului de prestări servicii.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Distribuie Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.