Încep reînscrierile și înscrierile la grădiniță Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 1066 Vizualizări

Încep reînscrierile și înscrierile la grădiniță

Reînscrierile copiilor la grădiniță vor începe pe 8 mai 2017, iar înscrierilor se vor face din 22 mai, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale. Astfel, din 8 mai, părinții își pot reînscrie copii la grădinița pe care o frecventează și pentru anul școlar 2017-2018, iar din 22 mai vor începe înscrierile pentru copiii care intră pentru prima dată în învățământul preșcolar.

„Orarul reînscrierilor și, respectiv, al înscrierilor vor fi stabilite de conducerea unității de învățământ și vor fi afișate, la loc vizibil, în fiecare grădiniță, pentru informarea părinților și a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și, eventual, pe site-ul inspectoratului școlar”, se precizează într-o adresă a MEN către inspectoratele școlare, publicată pe site-ul edums.ro/.

Criterii de departajare pentru înscrierile la grădiniță

Criteriile generale de departajare sunt: cazul în care copilul este orfan de ambii părinți, cazul în care copilul este orfan de un singur părinte, existența unui frate/a unei surori înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă și existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap. Irina Trifan, inspector școlar pentru Educație timpurie (limba română) în cadrul ISJ Mureș, a precizat că nu există noutăți importante față de anii anteriori. Pe lângă criteriile generale de departajare, grădinițele pot elabora criterii specifice de departajare care trebuie aprobate de Consiliul de Administrație al uității de învățământ și avizate de către consilierul juridic al inspectoratului școlar până la data de 19 mai.

Au prioritate copiii care împlinesc 3 ani până în 31 decembrie

„Înscrierea și reînscrierea copiilor se va face direct în programul informatc SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România) și va fi foarte transparent. Un copil nu poate fi înscris decât la o grădiniță, nu cum se obișnuia în anii anteriori, în care se depuneau cinci cereri la cinci grădinițe. Acum, părintele trebuie să fie foarte sigur că acolo unde înscrie copilul va dori să-l și lase. La fel a fost și anul trecut. În momentul în care copilul este înregistrat la o grădiniță el apare în baza de date și nu mai poate fi înscris la altele”, a explicat Irina Trifan. Inspectorul școlar a precizat că au prioritate la înscriere copiii care împlinesc trei ani până în 31 decembrie, „dacă rămân locuri disponibile vor fi înscriși și copii între 2 și 3 ani”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE