Home / Invatamant / Andreea Rusu: „Pentru mine, cheia este să-mi organizez bine timpul”

Andreea Rusu: „Pentru mine, cheia este să-mi organizez bine timpul”

Distribuie

Andreea Rusu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Unirea”, s-a întors din Pitești cu Premiul al II-lea la Olimpiada Națională de Limba Engleză, secțiunea A – dedicată elevilor care studiază 2-3 ore la clasă limba engleză pe săptămână.

„A fost frumos la Pitești, mi-a plăcut mult orașul și am avut norocul de a mă bucura de experiența olimpiadei împreună cu oameni simpatici cu care m-am înțeles și simțit foarte bine, inclusiv cu doamna profesoară însoțitoare. (Monica Șerb, de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” n.r.) Subiectele au fost interesante, atât cele de la proba orală cât și cea scrisă, deși recunosc că îmi face mai mare plăcere să scriu – se numără între pasiunile mele și este ceva ce îmi doresc să fac și pe viitor”, mi-a pus Andreea.

„Momentan, cel mai mult îmi place să scriu – și să citesc – proză. Am experimentat puțin și cu poezia, însă consider că aceea este o lume în care, în prezent, nu mă regăsesc. Poate în viitor îmi voi schimba părerea.

Am participat și anul trecut la faza națională a Olimpiadei de limba engleză, obținând un punctaj de 90.15. De asemenea, în clasa a VII-a, am participat la faza națională a unui concurs interdisciplinar (limba română și religie).

În ceea ce priveste pregătirea mea înainte de olimpiadă, nu sunt foarte multe lucruri pe care le fac în plus față de ceea ce fac de obicei: citesc și scriu mult în limba engleză, ascult tot felul de discursuri și interviuri pe YouTube, conversez cu prietenii mei din alte țări, pe care am avut norocul de a-i cunoaște cu prilejul unor memorabile tabere internaționale (acestea au contribuit, de asemenea, la creșterea nivelului meu și mi-au oferit mai multă încredere) și bineînteles, recapitulez temeinic teoria înainte de orice examen. Pentru mine, cheia este să-mi organizez bine timpul, astfel încât să pot fi cât mai productivă, dar să îmi rămână timp și pentru celelalte pasiuni ale mele, cum ar fi să cânt la chitară și să desenez”, mi-a mai spus Andreea.

Este într-o clasă cu profil mate-info, intensiv informatică, spune că i-ar fi plăcut să fie într-o clasă cu profil bilingv, „dar sunt de părere că adevarul progres are loc acasă, când studiez pe cont propriu. Totuși, îi sunt foarte recunoscătoare domnului profesor Costea (Adrian n.r.), care m-a îndrumat, m-a sprijinit și a crezut în mine atât anul acesta, cât și anul trecut”.

„ Premiul 2 la Olimpiada Națională de Limba Engleză: hard work mixed with passion truly pays off. Look Adrian Costea!!!!!!!!”, facebook – Andreea Rusu

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Distribuie Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.