Home / Cultură / ”Cele mai frumoase reportaje” aduse de Viorel Ilișoi la Târgu-Mureș

”Cele mai frumoase reportaje” aduse de Viorel Ilișoi la Târgu-Mureș

Zambara Bistro & Lounge din Târgu-Mureș va găzdui marți, 9 mai, ora 18:00 lansarea cărții ”Cele mai frumoase reportaje”, de Viorel Ilișoi, în cadrul unui eveniment organizat de revista LitArt. ”Reportajul literar, într-un volum semnat de Viorel Ilișoi, este adus la Târgu-Mureș de LitArt exact acum când presa tipărită și reportajul de presă suferă parcă cel mai mult. Vă așteptăm să fiți alături de autor pentru a afla care este motivația care l-a făcut să nu renunțe la acest gen jurnalistic încăpățânându-se chiar să-și strângă „Cele mai bune reportaje” într-un prim volum”, a precizat Adrian Giurgea, redactor șef LitArt.

Alături de autor va fi prezent la lansare și criticul Călin Crăciun, care va face o scurtă prezentare a cărții alături de Adrian Giurgea.”Există încă reporteri formidabili. Viorel Ilișoi, împlinit de trecerea anilor aceștia grei, s-a ridicat în inimile cititorilor săi cu eleganța și discreția pe care le cunosc, dintotdeauna, doar cei aleși. Textele lui vor rămâne. Copiii bolnavi de cancer în ultimele lor lifturi, meșterii de la Săpânța certându-se lângă cruci vesele, țiganii și caprele lor sin satele de odinioară ale sașilor, pescarii de la marginile murdare ale Bucureștiului, gunoierii onești, obezii disperați, infirmii frumoși, Viorel Ilișoi i-a mutat pe toți într-o lume a lui, imperfectă, ca orice lume din litere. Toți erau oameni și toți erau trecători. Viorel Ilișoi i-a nemurit în frazele lui scurte, sculptate lent, până aproape de desăvârșire. Veți spune, poate, că este puțin, dar nu este”, scrie criticul Andrei Crăciun pe coperta a patra a cărții ”Cele mai frumoase reportaje”.

Citeste si:  Aniversarea AUR de la Târgu Mureș investigată de Poliția Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiecție de film în cadrul programului ”Joia Muzeală”

Muzeul Județean Mureș continuă seria evenimentelor din cadrul programului ”Joia Muzeală”. Următorul moment se va …