Home / Editorial / Am fost la… București

Am fost la… București

Distribuie

La ordinea zilei învățământul județului Mureș este statutul Liceului Teologic Romano-Catolic din Tg-Mureș, care prin prezența sa pe scena liceelor mureșene a sancționat nemeritat viața profesională și socială a cel puțin doi oameni, până acum, oameni devotați școlii, bine pregătiți profesional și managerial.

Dar viața, în derularea ei, ne mai pune și piedici, mai greșim. În urmă rămân doar dosarele cu rezultate, cu diplome de merit, cu statistici.

Liceul menționat e considerat ilegal înființat, a continuat câțiva ani tot așa, iar acum câteva luni un control de la centru a descoperit o eroare, un abuz. De aici până la imposibilitatea aprobării rețelei școlare pentru această unitate a fost doar un pas.

Cu invitații în regulă ne-am prezentat la Ministerul Educației vreo 20 de persoane din Tg-Mureș. Fără invitații dar participanți activi au fost și parlamentarii mureșeni. Toți cei prezenți au spus în cor: vrem ca acest liceu să-și continue activitatea. Până aici toate bune și frumoase; primul consens.

Și cu acest consens am rămas până la sfârșit pentru că nici o soluție legală nu s-a pronunțat la această întălnire astfel că decizia rămâne în ceață, iar acea săptămână de grație pentru ca organele locale să emită o decizie e ca un bonus care nu duce la nimic.

Am remarcat buna prestație a d-lui Inspector general, a Prefectului județului Mureș, a reprezentanților primăriei Tg-Mureș, a părinților, a parlamentarilor, a tuturor celor prezenți dar finalul a fost ca la început: nimeni nu riscă până la o decizie judecătorească.

D-l ministru a încercat o mediere favorabilă unui răspuns pozitiv dar nimeni nu-și asumă o decizie astfel că elevii sunt în pericol de a nu mai putea continua.

Un vinovat, un responsabil tot trebuie găsit; acela fiind Consiliul local Tg-Mureș. De ce neapărat Consiliul local? Poate alții. Dar până atunci pauză. Consiliul local procedează nepedagogic. Pentru un copil nu bați toată clasa.

Cât privește partea resurselor umane nu se pune problema: ei muncesc și sunt plătiți conform legilor dar s-ar putea să intre din nou într-un malaxor al mișcării de personal.

Au fost și propuneri ca în liceu să-și găsească locul și clase românești greco-catolice. Vă dați seama de reacțiile unor participanți.

Încă o dată vorbele înțeleptului și-au făcut efectul: graba strică treaba. Sau măsoară de 10 ori și taie o dată. Acolo unde răbdarea nu are loc greșelile sunt inerente.

Am fost la București, în vizită de 4 ore la Ministerul Educației. Ar fi bine să nu rămânem doar cu vizita.

Președintele Sindicatului din Învățământ „Spiru Haret” Mureș,
prof. Ioan Săcărea


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.