Lansarea volumului „Istoria Transilvaniei”, prefațată de Nicolae Balint Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 495 Vizualizări

Lansarea volumului „Istoria Transilvaniei”, prefațată de Nicolae Balint

Aula Magna a Universității „Petru Maior” din Tîrgu Mureș, prin bunele oficii ale Facultății de Științe și Litere, precum și ale Departamentului de Istorie și Științe Politice din cadrul acestei Universității, va găzdui vineri, 5 mai a.c., începând cu ora 12,00, lansarea cărții „Istoria Transilvaniei”, avându-i ca autori pe prof.univ.dr. Ioan Aurel Pop, Rectorul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca și pe distinsul său colaborator, eminentul prof. univ. dr. Ioan Bolovan, cadru didactic în aceeași Universitate clujeană. Volumul mai sus menționat a apărut într-o excelentă prezentare realizată de Editura „Școala Ardeleană” din Cluj Napoca.

Lansarea, un eveniment în concordanță cu Centenarul Marii Uniri din 1918

Director al Departamentului de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Petru Maior” din Tîrgu Mureș, Mihaela Boloș, lector universitar dr., a manageriat cât se poate de profesionist o serie întreagă de evenimente științifice de referință derulate pe parcursul timpului în cadrul Universității mureșene, la „American Corner” Tîrgu Mureș sau la Biblioteca Județeană Mureș, culminând, desigur, cu cel ce va avea loc vineri, 5 mai a.c. și care va fi găzduit de Aula Magna. Despre acest eveniment, Mihaela Boloș a declarat: „În șirul de evenimente organizate de Departamentul de Istorie și Științe Politice avem acum ocazia să oferim comunității tîrgumureșene o întâlnire cu două personalități marcante, atât în dimensiunea istorică, cât și în cea academică, prof.univ.dr. Ioan Aurel Pop și prof.univ.dr. Ioan Bolovan. Cartea este adusă acum în fața noastră și dezbaterile academice care neîndoielnic o vor însoți sunt în miezul preocupărilor comunității noastre… (articolul integral îl puteți citi pe site-ul ziaruldemures.ro/ – link AICI)

(Articolul realizat de Nicolae BALINT a fost publicat în ediția print de astăzi, 5 mai, a săptămânalului Ziarul  de Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE