Share

Home / Life style / Peste 800 de elevi din Târgu Mureș învață despre nutriție prin programul Selgros Sănătatea începe din farfurie

Peste 800 de elevi din Târgu Mureș învață despre nutriție prin programul Selgros Sănătatea începe din farfurie

Selgros Cash&Carry România împreună cu Chef Cezar Munteanu derulează pentru al cincilea an programul „Sănătatea începe din farfurie”, care aduce educația gastronomică în școli și contribuie la formarea unor obiceiuri de mâncat sănătoase. În perioada 3-4 mai 2017, 840 de elevi din Târgu Mureș participă la program și învață să cunoască alimentele și produsele naturale și să facă alegeri conștiente pentru o nutriție mai sănătoasă. În 2016, peste 7300 de elevi din clasele 0-IV din 14 județe și București au participat la inițiativa Selgros.

Cezar Munteanu, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, Senior Lecturer în cadrul American Hotel Academy, Lector colaborator al Academiei Culinare “Exclusive” din Moscova și Chef-Rotisseur-Baillage de Roumanie va fi prezent în fiecare școală din cele 21 în care proiectul se desfășoară anul acesta, pentru a interacționa direct cu copiii. Împreună cu echipa sa, Chef Cezar Munteanu susține prezentări interactive despre fructe și legume și îi invață pe elevi să recunoască și să evalueze alimentele și să devină mai conștienți de propriile alegeri. Aceștia primesc materiale informaționale adiționale pentru acasă, atât pentru copii, cât și pentru părinți.

În Târgu Mureș, „Sănătatea începe din farfurie” se derulează în Școala Gimnazială “Serafim Dinicu” și Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu”. Programul deschide în 2017 și o competiție pentru elevii din școlile vizitate, premiul cel mare pentru clasa câștigătoare constând într-o tabără de tip “Cooking Camp”.

„Sănătatea începe din farfurie” a primit, pentru al doilea an consecutiv, premiul pentru “Cea mai bună campanie de responsabilizare socială din industria FMCG”, atribuit în cadrul Galei Premiilor PIAȚA.

Despre Selgros Cash&Carry România

Selgros Cash&Carry România este unul dintre cei mai importanţi operatori din comerţul românesc. Compania şi-a început activitatea pe piaţa locală în 2001, iar în prezent deţine 21 de magazine în Bucureşti, Braşov, Iaşi, Târgu Mureş, Oradea, Cluj, Ploieşti, Timişoara, Craiova, Bacău, Galaţi, Brăila, Arad, Suceava şi Constanţa. Din 2011, compania este parte a Transgourmet Holding AG, a doua cea mai mare reţea cash&carry şi comerţ B2B din Europa, cu operaţiuni în Elveţia, Franţa, Germania, Austria, Polonia, România şi Rusia. 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Raportul rectorului UMFST Târgu-Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei: UMFST, mai puternică prin înființarea filialei de la Hamburg

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu-Mureş, prof. univ. dr. Leonard …

Share
Share