Recomandări pentru motocicliști după accidentul teribil de ieri Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2640 Vizualizări

Recomandări pentru motocicliști după accidentul teribil de ieri

Ieri, un tânăr de 22 de ani, din Tîrgu Mureş, în timp ce conducea o motocicletă, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare, la ieşirea dintr-o curbă deosebit de periculoasă semnalizată ca atare, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, s-a dezechilibrat căzând pe partea carosabilă și și-a pierdut viața. Accidentul a avut loc pe E60, în afara localității Corunca.

Din păcate, în ultimul an și-a pierdut viața un alt motociclist. În 21 august a anului trecut, un tânăr de 26 de ani din municipiul Reghin a decedat după ce a acroșat din spate o căruță nesemnalizată corespunzător.

În 21 iulie anul trecut, un motociclist de 52 de ani din Ungaria a fost vătămat ușor după ce o tânără care conducea un autovehicul nu s-a asigurat și l-a proiectat într-un alt autoturism.

Deoarece accidentele în care sunt implicați motocicliști sunt dramatice, reluăm recomandările pentru motociclişti ale IPJ Mureș:

– Păstraţi contactul vizual – nu presupuneți că vă văd ceilalţi. Încercați întotdeauna să aveți contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria.

– Anticipați intenţiile partenerilor de drum – chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiați, ei apreciază greșit, de multe ori, distanţa ori viteza. Nu vă bazați numai pe buna lor reacţie.

– Feriți-vă de vehicule la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.

– Asigurați-vă în oglinzi atunci când virați – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră.

– Fiți pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.

– Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

– Utilizați o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitați să cumpărați o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale.

– Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Preferaţi echipamentul modular „în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.

– Protejaţi-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot răni ochii sau faţa. Cea mai bună protecție este o cască integrală cu masca de protecţie inclusă.

– Fiţi vizibil – purtaţi haine strălucitoare, reflectorizante. Adăugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

sursa foto: ms.politiaromana.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE