ASA cedează la Chiajna și își pecetluiește soarta FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 216 Vizualizări

ASA cedează la Chiajna și își pecetluiește soarta

În etapa a II-a a turneului play-out din Liga I de fotbal, ASA Târgu-Mureș a pierdut cu scorul de 2-0 (0-0) partida disputată la Chiajna în fața formației locale Concordia. Ambele goluri au fost înscrise în repriza secundă, în urma unor lovituri de colț, de către Grădinaru, în minutul 71 și Cristescu (min. 79). Partida era una de maximă importanță pentru ambele formații, angajate în lupta pentru evitarea retrogradării. Prima repriză a fost una de mare angajament, dar niciuna dintre echipe nu a reușit să-și creeze ocazii importante. Prima minge trimisă spre poartă a aparținut gazdelor, prin unul dintre cei plecați de la ASA, Raul Costin, dar șutul său a fost lipsit de forță. ASA s-a rezumat la o apărare aglomerată, cu încercări de lansare în adâncime, fără pericol pentru poarta ilfovenilor. A rezultat un joc modest, demn de ultimeel două clasate. Niciuna din echipe nu a riscat, pierderea partidei putând fi fatală, în special pentru mureșeni, aflați și așa într-o situație foarte delicată. ASA a reușit abia în minutul 34 o primă fază încheiată cu șut la poarta lui Bălgrădean, dar Dică a trimis imprecis. Până la pauză, doar Grădinaru a mai reușit o pătrundere periculoasă din flancul drept, dar portarul Pap a intuit și a reținut centrarea, după care Ciolacu a fost blocat la marginea careului gazdelor.
Soarta partidei, decisă de două greșeli
De la vestiare ambele echipe au ieșit mai hotărâte și jocul a devenit mult mai animat, dar cu același angajament și prudență în defensivă. Prima acțiune periculoasă din partea a doua a întâlnirii i-a aparținut unui alt jucător plecat de la mureșeni, Ronaldo Deaconu. Acesta a trimis în minutul 49 înșelător din lovitură liberă, portarul mureșenilor a fost surprins ieșit, dar a reușit cu un ultim efort să respingă. ASA a avut o nouă fază încheiată cu șut, dar lovitura de cap trimisă de Sin a trecut departe de poartă. Mureșenii au fost aproape de gol doar în minutul 57, dar șutul de la distanță al lui Gorobsov a fost respins aproape de la vinclu, cu o paradă a lui Bălgrădean. În minutul 60 antrenorul Ionel Ganea face o primă schimbare ofensivă, cu Ciprian Rus în locul lui Dică, dar aspectul jocului nu se schimbă. ASA n-a mai reușit să se apropie periculos de poartă decât la o minge trimisă în minutul 63 imprecis cu capul de Nicoliță. Deschiderea scorului s-a produs în minutul 71, când Grădinaru a reluat sub bară mingea trimisă din corner, dintre un grup de jucători mureșeni care s-au încurcat între ei. ASA acuză șocul și nu reușește să lege jocul. Mai mult, în minutul 78, Mendy este aproape de un autogol spectaculos, dar mingea deviată cu capul este respinsă la fel de spectaculos de către Pap în corner. În urma acestuia însă, portarul mureșenilor îi face un adevărat cadou lui Cristescu, scăpând mingea în fața atacantului ilfovean, care îndeplinește o formalitate. Oaspeții nu au mai reușit nimic până la final, rămân la 7 puncte în urma Concordiei și cu cinci etape până la final șansele de a mai spera devin de această dată doar matematice.
Formații:
Concordia: Bălgrădean – Feussi, Dobrosavlevici, Albu, Fota, R. Costin, Deaconu, Grădinaru, Herea (’73 Cristescu), V. Munteanu (’65 Serediuc), V. Alexandru (’50 Pena)
ASA: Pap – Velayos, Candrea, M. Constanin, Mendy, E. Dică (’60 C. Rus), Gorobsov, Nicoliță, Ferfelea, Sin (’78 Dulap), Ciolacu (’68 Lemnaru)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE