Home / Invatamant / Conferinţa Naţională ”Didactica Matematicii”, la Reghin

Conferinţa Naţională ”Didactica Matematicii”, la Reghin

Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin a găzduit sâmbătă, 6 mai, cea de a XXXIII- a ediţie a Conferinţei Naţionale „Didactica Matematicii”, eveniment organizat de Facultatea de Matematică și Informatică a Universităţii „Babeș Balyai” din Cluj Napoca, Inspectoratul Școlar Judeţean Mureș, Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin și Filialele Cluj și Mureș ale Societăţii de Știinţe Matematice din România. Este pentru a doua oară când Liceul „Petru Maior” găzduiește această manifestare știinţifică de prestigiu după ediţia din anul 2012. „Este o onoare pentru noi să organizăm un astfel de eveniment. De fapt, este pentru a doua oară când liceul nostru organizează această conferinţă, și iată că după cinci ani de zile de la ediţia anterioară Reghinul devine pentru o zi capitala matematicii. Faptul că se ţine la noi dovedește bunele rezultate la matematică aduse de liceul nostru. Tot efortul la buna reușită a conferinţei se datorează și profesorilor noștri de la Cluj, de la Universitatea „Babeș Bolyai”, majoritatea dintre noi fiind școliţi la această universitate”, a declarat prof. Gheorghe Dărăban, directorul adjunct al Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin, președintele comitetului local de organizare.

Metodica predării matematicii

Lucrările conferinţei au fost structurate pe două componente, o parte știinţifică împărţită pe secţiuni de algebră, analiză, geometrie și informatică, și o parte de metodică, prilej cu care au fost prezentate metodele de predare a matematicii. “Scopul acestui eveniment este în primul rând să ne întâlnim, să stăm faţă în faţă și să discutăm despre problemele noastre. Una este când citești, și alta este când ești faţă în faţă, vezi reacţia omului la o părere personală de-a ta. Când ea e scrisă, e analizată zile întregi, dar atunci când stai faţă în faţă omul îţi răspune imediat și așa afli părerea lui sinceră. La acestă conferinţă au fost 113 participanţi din toată ţara. Majoritatea participanţilor sunt din judeţul Mureș, dar am avut și participanţi și din Bihor, Craiova, București și din zona Moldovei. Conferinţa se compune dintr-o parte știinţifică împărţită pe secţiuni de algebră, analiză, geometrie și informatică, și o parte de metodică. În partea știinţifică se prezintă matematica mai înaltă, unde în general vin doctoranzi, studenţi cu anumite rezultate personale, iar în partea de metodică se prezintă modul de predare a matematicii. Colegii își prezintă modul de lucru la ore, rezulatele acestora. După o astfel de conferinţă participanţii rămân cu faptul că au aflat și altceva, preocupările colegilor din altă parte. De multe ori vedem peste ani o anumită continuitate, la didactica de acum patru ani colegul a spus următorul lucru, iar altul a continuat și a obţinut următorul rezultat”, a precizat prof. univ. dr. Dorel I. Duca de la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, președintele comitetului de organizare al Conferinţei Naţionale „Didactica Matematicii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU. Mara Togănel, prefect de Mureș: ”Femeia trebuie să rămână femeie și să-și stabilească singură statutul în societate”

”Femeia nu este egalul bărbatului și nici mai puțin sau mai mult decât bărbatul, femeia …