Home / Invatamant / Burse de merit pentru elevii din Târgu-Mureş!

Burse de merit pentru elevii din Târgu-Mureş!

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureş au aprobat, recent, acordarea de burse de merit pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat de pe raza municipiului Târgu-Mureș, pentru anul școlar 2016 -2017.

Proiectul a fost iniţiat de Bakó Szabolcs şi Kovács Lajos – Alpár, ambii consilieri locali UDMR. „Scopul nostru este ca elevii ambițioși să fie recompensați prin oferirea unor burse regulate pentru cei care au obținut o medie anuală peste 8,50 și nota 10 la purtare în anul școlar anterior. Solicităm alocarea unei sume de aproape patru ori mai mare decât în anul trecut, adică minim 2.100.000 de lei, pentru a acoperi toate liceele din Târgu-Mureș, încurajând astfel elevii să acorde mai multă atenție învățării și înțelegerii materiei școlare. Acest sistem a devenit un succes și în alte orașe, precum Cluj-Napoca și Miercurea Ciuc, și suntem siguri că educația din Târgu-Mureș poate deveni mai eficientă cu ajutorul unei burse consistente”, au precizat cei doi consilieri locali.

Direcția Şcoli din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş va cuantifica numărul de burse de merit care se pot acorda, pe baza situațiilor prezentate de conducerile fiecărei unități de învățământ, iar cuantumul bursei se stabilește la 50 de lei/lună/elev din gimnaziu și liceu.

Bursele de merit se vor acorda în conformitate cu criteriile generale de acordare prevăzute în Ordinul nr. 5.576/2011.

Articolul 7

Bursele de merit şi bursele de studiu se acordă elevilor de la cursurile cu

frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat, în funcţie de rezultatele obţinute la învăţătură.

Articolul 8

(1) Bursele de merit se acordă elevilor care se încadrează în cel puţin unul din cazurile următoare:

  1. a) au rezultate deosebite la învăţătură: au obţinut media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar, pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului primar, gimnazial, liceal sau profesional;
  2. b) au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de MECTS;
  3. c) au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de MECTS.

(2) Bursele de merit obţinute în baza prevederilor aliniatul (1) litera a) se acordă începând cu semestrul al II-lea pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului primar, gimnazial, liceal sau profesional, respectiv începând cu semestrul I, pentru elevii aflaţi în celelalte clase ale învăţământului primar, gimnazial, liceal sau profesional.

(3) Lista elevilor care beneficiază de bursele de merit obţinute în baza prevederii aliniatul (1) litera a) este revizuită semestrial, în funcţie de modificările intervenite în situaţia şcolară a elevilor.

(4) Lista olimpiadelor şi concursurilor naţionale, precum şi a

competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, pentru care se acordă bursele de merit menţionate la aliniatul (1) lit.

  1. b) sau litera c) va fi actualizată şi va fi făcută publică de MECTS, anual, până la data de 1 octombrie.

(5) Bursele de merit obţinute în baza prevederilor aliniatului (1) litera b) sau litera c) se acordă pe perioada anului şcolar care urmează anului în care s-au obţinut rezultatele menşionate la aliniatul (1) litera b) sau litera c).

(6) În perioada de acordare a bursei, elevii pot pierde bursa dacă nota la purtare este mai mică de 10.

Alex TOTH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un preot din Luduș trimite apă în deșert

Preotul Sorin Valer Russu a aboslvit Facultatea de Teologie Greco-Catolică de la Blaj în anul …