Home / Slider / Câini din Târgu-Mureş, adoptaţi în Germania

Câini din Târgu-Mureş, adoptaţi în Germania

Aproximativ 30 de câini comunitari aflaţi în Adăpostul Canin aparţinând Primăriei Târgu-Mureş vor fi adoptaţi în această lună, în Germania, după ce anul trecut numărul patrupedelor adoptate de străini a ajuns la 266.
Potrivit Emiliei Nagy, şef serviciu în cadrul Administraţiei Domeniului Public a municipiului Târgu-Mureş, în adăpostul oraşului există 150 de câini fără stăpân. Aceasta a precizat că, pe lângă cei aproximativ 30 de câini care urmează să fie adoptaţi în Germania în această lună, de la începutul anului au fost trimise în această ţară încă 89 de animale.
„Avem de mai mult timp o relaţie de colaborare cu o organizaţie neguvernamentală şi prin intermediul acesteia trimitem câini pentru a fi plasaţi în adăposturile lor, de unde pot fi adoptaţi. Anul trecut am trimis 266 de câini, în acest an am trimis 89 şi urmează încă circa 30. Câinii care ajung la adăpostul nostru sunt capturaţi de pe stradă de către angajaţii serviciului de ecarisaj. Şi noi ne întrebăm uneori de unde apar peste noapte aceşti câini, având în vedere că serviciul nostru funcţionează de mult timp, iar câinii comunitari au fost ridicaţi de pe domeniul public. De multe ori suntem sesizaţi de către cetăţeni că au văzut o serie de dube cu care se aduc aceşti câini, însă nimeni nu ne-a putut da vreun număr de înmatriculare”, a declarat Emilia Nagy.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Programe noi de formare profesională pentru mureșeni!

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureş intenţionează să organizeze până la 30 …