Concert caritabil pentru gemenii Gruia și Vladimir Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1628 Vizualizări

Concert caritabil pentru gemenii Gruia și Vladimir

Casa de Cultură “Mihai Eminescu” din Târgu-Mureș va găzdui miercuri, 17 mai, de la ora 18.00, un spectacol caritabil pentru gemenii Gruia și Vladimir (paralizie cerebrală, surditate, tetrapareză spastică), eveniment organizat de Centrul Cultural ”Mihai Eminescu” și Asociația ”Micii Eroi.

Vor urca pe scenă artişti ai Ansamblului Profesionist “Mureșul”, Ansamblului “Spice mureșene” și soliștii Dorina Oprea, Maria Sântean Faghiura, Leontina Pop, Dorina Grad, Ionela Morutan și Ovidiu Furnea.

”Este vorba de un spectacol caritabil pentru ai mei gemeni, Gruia și Vladimir, ”Feți-Frumoși cu nouă vieți”, care de doi ani și jumatate îmi dovedesc că nașterea lor prematură a fost ca să-i facă MICI EROI. Au pătimit multe copiii mei: trei operații cerebrale, paralizie cerebrală, doua operații cardiace, o operație oculară, epilepsie și un implant cohlear care să aducă darul auzului înapoi. Au într-adevăr nouă vieți pentru că din toate intervențiile au venit în brațele mele, iar prezența lor mi-a adus adierea “raiului pe pământ”. Ei și-au făcut din plin dovada iubirii față de această viață: au luptat, luptă și vor să le fie bine! Însă forța și încăpățânarea lor de a rezista demn trebuie sprijinite și de noi, părinții. Recuperările fizice și psihice permanente sunt foarte costisitoare, kinetoterapie, logopedie, medicamentatie, făcute exclusiv de noi, părinții, căci  îi iubim cum n-am iubit vreodată în viețile noastre. Spectacolul de caritate vine însă și pentru a-mi sprijini visul de mamă a doi copii cu certificate de handicap grav: un centru de recuperare psiho-motorie pentru copii și de interventie timpurie, pentru că județul Mureș nu are soluții pentru acesti copii vulnerabili . Copiii cu nevoi speciale nu sunt condamnați unui etern certificat de handicap, cu terpeuți buni în kinetoterapie, logopedie, terapie ocupațională își pot depăsi condiția, se pot recupera şi bucura uneori în totalitate de normalitatea unui trai decent. Pentru Gruia şi Vladimir vă invit să participați la acest eveniment caritabil, dar și pentru toți copiii cu dizabilităţi psiho-motorii alături de care trăim zi de zi”, a precizat Ancuța Vitan Tăbărean, mama gemenilor Gruia și Vladimir. Intrarea la concert este liberă.

Alin ZAHARIE

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE