Home / FC Municipal / Criza de la ASA a lovit din plin echipa fetelor

Criza de la ASA a lovit din plin echipa fetelor

Distribuie

Fetele de la ASA au ratat podiumul

În etapa a XVI-a a Superligii feminine de fotbal ASA Târgu-Mureș a cedat duminică după masă pe teren propriu cu scorul de 1-3 (1-2) în fața formației bistrițene Heniu Prundu Bârgăului. Rezultatul constituie o mare surpriză, după ce mureșencele își spulberau în edițiile trecute toate adversarele, cu excepția echipei clujene Olimpia, în urma căreia s-au aflat începând din ediția 2010-2011 în ambele competiții, campionat și Cupa României. După aspectul jocului mureșencele puteau obține mult mai mult de la acest joc, dominat teritorial, dar numeroasele ratări și lotul redus la limită le-a privat în acest final de campionat de un loc pe podium. Criza cauzată de problemele ivite la echipa băieților au afectat-o decisiv și pe cea a fetelor. Majoritatea jucătoarelor care au reușit după eventul campionat-cupă din 2010 să se claseze în fiecare ediție pe locul secund au plecat de la lot din cauza problemelor financiare. Astfel, antrenorul Seches Carol abia a avut și are în continuare pentru acest final de sezon cel mult numărul minim de jucătoare, unele dintre acestea foarte tinere, introduse doar pentru a se putea alinia un „11” de start.

Fără lot, fără pretenții

Cu toate acestea, mureșencele au avut inițiativa, și-au creat numeroase situații de gol, dar lipsa de experiență a unor jucătoare aflate la vârsta junioarelor mici și-a spus cuvântul. ASA a reușit în minutul 13 să deschidă scorul cu un eurogol cu care putea fi învins aproape orice portar. Mădălina Boroș a trimis un șut din afara careului care a poposit în plasa porții după ce a șters bara la vinclu. Erorile defensivei și prezența în poartă a unei jucătoare de câmp au făcut ca oaspetele să întoarcă rezultatul înainte de pauză la 1-2, după o repriză în care nu și-au creat nicio altă situație de gol, în afara celor oferite de defensiva mureșeană. Partea a doua a întâlnirii a fost în mare parte echilibrată. Așa cum aminteam, mureșencele au avut câteva ocazii de a restabili cel puțin egalitatea, dar lupta s-a dar mai mult la mijlocul terenului, unde cele câteva jucătoare experimentate au avut mai mult de lucru pentru a suplini erorile tinerelor colege. În plină ofensivă a gazdelor, bistrițencele au răsucit cuțitul în rană în ultimele minute cu un gol norocos reușit cu un lob din unghi peste portarul improvizat. Cu acest eșec, mureșencele rămân pe locul 4, la un punct în spatele celor de la Navobi Iași, pe care le vor întâlni în jocul restanță, programat în 31 mai la Iași. Mai sunt de disputat două etape, în care ASA va avea ca adversare ultimele două clasate, dar ieșencele mai au încă o restanță, iar echipa mureșeană nu pare capabilă să învingă la Iași, astfel că va trebui după opt ediții în care s-au aflat mereu în lupta pentru titlu să se mulțumească cu locul 4.

Echipa aliniată de Seches Carol a fost următoarea: Orsolya Rus- Camelia Vîga, Mădălina Boroș, Lucia Meleacă, Ana Maria Gorea, Barabási Kinga, Alina Boroș, Alicia Roca, Denisa Năznean, Balázs Csilla, Andrada Hosu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.