Home / Administratie / Încă un sens giratoriu în pregătire pe strada Gheorghe Doja!

Încă un sens giratoriu în pregătire pe strada Gheorghe Doja!

Primăria municipiului Târgu-Mureş a făcut public, pe site-ul instituţiei, www.tirgumures.ro, tema de proiectare pentru elaborarea expertizei tehnice, respectiv a studiului de trafic şi a studiului de fezabilitate pentru obiectivul „Sens giratoriu strada Gheorghe Doja – strada Rampei.”

Investiţia aparţine Primăriei municipiului Târgu-Mureş şi va fi realizată la intersecţia străzilor Gheorghe Doja şi Rampei.

„Strada Gheorghe Doja este una dintre cele mai importante artere de circulaţie ale municipiului Târgu-Mureş, făcând legătura între Târgu-Mureş şi localităţi din vestul şi nord-vestul României – Turda, Alba Iulia, Cluj, Oradea, etc. Prin strada Rampei se desfăşoară traficul greu spre partea de nord-est a ţării – Reghin, Bistriţa, Harghita, Neamţ, etc. Pe strada Bega şi în continuare pe strada Budiului se face legătura pentru traficul greu cu DN 13 (E60). În zona preconizată traficul rutier se desfăşoară pe câte două benzi de circulaţie pe strada Gheorghe Doja şi pe câte o bandă pe strada Rampei. Având în vedere că în zona respectivă funcţionează mai multe spaţii comerciale şi unităţi industriale, şi ţinând cont că ea este locuită, circulţia de autovehicule şi cea pietonală este intensă. Străzile sunt încadrate pe ambele părţi cu borduri prefabricate din beton de ciment, pe strada Gheorghe Doja existând un scuar de separare a sensurilor de circulaţie. Obiectivul principal este fluidizarea traficului şi ridicarea potenţialului de utilizare a zonei”, se arată în documentaţia întocmită de ing. Lucian Racz, director tehnic în cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

De asemenea, în document se mai precizează că „pentru realizarea lucrării se vor redimensiona partea carosabilă şi trotuarele, respectându-se normativele în vigoare”, iar dacă va fi necesar, „SC Tomek Business Management SRL este dispusă la cedarea unei suprafeţe de teren pentru realizarea investiţiei.”

Termenul propus pentru realizarea expertizei tehnice, a studiului de trafic şi a studiului de fezabilitate este de 47 de zile de la semnarea contractului de prestări servicii.

Alex TOTH

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Top 10 localități mureșene fruntașe la vaccinare

La data de 5 octombrie 2021, localitatea mureșeană cu cea mai mare rată de vaccinare …