280 de vitezomani, sancţionaţi în doar trei zile! Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 208 Vizualizări

280 de vitezomani, sancţionaţi în doar trei zile!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş acţionează permanent pentru prevenirea accidentelor rutiere și depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză, punând în pericol siguranța circulației pe drumurile publice.

Permise de conducere, reţinute

În urma unei acțiuni derulate pe parcursul a trei zile, polițiștii mureşeni au aplicat peste 280 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au reținut 5 permise de conducere pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.

Astfel, în perioada 5 – 7 mai, polițiștii au desfășurat acţiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză. „În urma activităților din teren, au fost aplicate 407 de sancțiuni contravenționale, dintre care 401 prevăzute de legislația rutieră și 6 prevăzute de alte acte normative. De asemenea, au fost reținute 25 de permise de conducere, au fost retrase 12 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 7 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și 4 infracțiuni de altă natură”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Prin oraş, cu 117 km/h…

Pentru depistarea celor care au depășit viteza legală, polițiștii au utilizat opt echipamente radar. „Cu ajutorul acestor echipamente, au fost constate 288 de abateri privind nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reținute 5 de permise de conducere pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h. În funcție de încadrarea contravențională a abaterii săvârșite, au fost aplicate 107 de sancțiuni pentru depășirea cu 10 – 20 km/h a vitezei maxime admise, 112 de sancțiuni pentru depășirea cu 21 – 30 km/h a vitezei maxime admise, 49 de sancțiuni pentru depășirea cu 31 – 40 km/h a vitezei maxime admise, 15 sancțiuni pentru depășirea cu 41 – 50 km/h a vitezei maxime admise și 5 sancțiuni pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise. De exemplu, la data de 5 mai, un bărbat din Ucraina a condus un autoturism pe raza localităţii Sângeorgiu de Pădure cu viteza de 117 km/h, cu 67 km/h peste limita legală”, se mai arată în comunicat.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE