Home / Sanatate / Analize genetice gratuite la Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice al UMF Târgu-Mureş

Analize genetice gratuite la Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice al UMF Târgu-Mureş

Distribuie

Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu-Mureș efectuează analize genetice gratuite, în perioada 16-18 mai, persoanelor între 30 și 55 de ani cu infarct miocardic sau angina pectorala documentată coronarografic. Acestea vor ajuta la un studiu pentru depistarea profilului de risc genetic precum și obținerea unui scor de risc genetic cardio-vascular în populația din România.

Profil de risc

Analizele vor consta în recoltarea a două probe de sânge (6 ml si 8,5 ml) în vederea monitorizării clasei de risc în care se încadrează persoana, se va determina concentraţia serică a parametrilor metabolici și se va determina prezența mutațiilor asociate hipercolesterolemiei familiale şi/sau a hiperlipidemiei familiale combinate. „Obținerea unor modele de risc vor permite implementarea medicinii personalizate. Un profil de risc pentru boala cardiovasculară specific fiecărui pacient ar ajuta clinicianul în stabilirea de intervenții țintite, precum şi o abordare profilactică pentru descendenţii familiali. Acest studiu ar avea drept consecinţă o îmbunătăţire a nivelului de cunoştinţe vizavi de etiopatogenia bolii cardiace aterosclerotice în populația românească, precum și la abordarea profilactica a acestei patologii”, au transmis reprezentanţii UMF Târgu-Mureş, prin intermediul unui comunicat de presă.

Programări telefonice
Persoanele care doresc să beneficieze de analizele gratuite și să contribuie la studiu sunt rugate să se programeze telefonic la 0265-208 942, în perioada 9-12 mai, între orele 9.00 – 14.00.

Alex TOTH

 

 

De asemenea, verificati

Au început să înflorească bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Distribuie Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.