Home / Sanatate / EXCLUSIV. ANI a pierdut definitiv procesul cu Ovidiu Butuc!

EXCLUSIV. ANI a pierdut definitiv procesul cu Ovidiu Butuc!

Fostul manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Ovidiu Butuc, a câştigat definitiv acţiunea în instanţă împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Vineri, 5 mai 2017, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a considerat nefondat şi a respins recursul ANI la sentinţa nr. 54 din 22 mai 2015 pronunţată de Curtea de Apel Târgu-Mureş – Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal, care anula raportul de evaluare întocmit de ANI.

În septembrie 2014, ANI a considerat că dr. Ovidiu Butuc, la acea dată manager interimar al Spitalului Judeţean Mureş, „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 8 februarie 2013 – 22 mai 2014”, întrucât „a deţinut concomitent următoarele funcţii: manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, administrator al unei societăţi comerciale – în perioada 8 februarie 2013 – 24 aprilie 2014, manager interimar al Spitalului Judeţean Mureş şi administrator al unei societăţi comerciale – în perioada 18 aprilie – 22 mai 2014.”

La data de 22 mai 2015, Curtea de Apel Târgu-Mureş a admis acţiunea în contencios administrativ formulată de dr. Ovidiu Butuc şi a anulat raportul de evaluare întocmit de ANI.

Recursul a fost judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care vineri, 5 mai 2017, a remis Decizia nr. 1656, după cum urmează: „Respinge recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei nr. 54 din 22 mai 2015 pronunţată de Curtea de Apel Târgu-Mureş – Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Obligă recurenta la plata sumei de 2.000 lei către intimatul Butuc Ovidiu Mugurel, reprezentând cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 5 mai 2017.”

Contactat de cotidianul Zi de Zi, dr. Ovidiu Butuc a evitat, cu eleganţă, să comenteze decizia Instanţei Supreme din România.

Alex TOTH

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Constantin Fiscu (PNL) vrea să fie ”primarul tuturor sighișorenilor”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a anunțat miercuri, 1 iulie, într-o …