Home / Administratie / Tripla sărbătoare de 9 Mai, celebrată la Târgu-Mureș

Tripla sărbătoare de 9 Mai, celebrată la Târgu-Mureș

Distribuie

9 mai este o zi cu semnificație deosebită. În România această dată are o importanță istorică aparte. Data corespunde cu declarația de independență din anul 1877, cucerită în urma Războiului de Independență față de Imperiul Otoman. Acesteia i se adaugă câștigarea celei de-a doua conflagrații mondiale, când în data de 9 mai 1945 Germania a capitulat, data fiind declarată ulterior Ziua Europei, decizie luată de Consiliul European de la Milano, în 1985.

Evenimentul a fost celebrat la Târgu-Mureș în prezența mai multor oficialități locale, prin reprezentanți ai Prefecturii, ai Consilului Județean Mureș, ai Primăriei Târgu-Mureș, Asociației Veteranilor de Război, Filiala Mureș. În deschiderea festivității, după onorul și trecerea în revistă a gărzii de onoare, intonarea Imnului României și al Uniunii Europene, prefectul județului Mureș Lucian Goga a dat citire mesajului transmis de către premierul Sorin Grindeanu. Evenimentul a continuat cu un istoric al celor trei date de o mare importanță istorică pentru România și Europa, prezentat de președintele Asociației Veteranilor de Război, Filiala Mureș, general maior (r) Gheorghe Popa. A urmat slujba de pomenire a eroilor celor două evenimente majore la care au participat armatele române, efectuată de un sobor de preoți și mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Mureș Péter Ferenc, prezentat de vicepreședintele Alexandru Câmpeanu. Ceremonia a continuat cu depunerile de coroane la Monumentul Ostașului Român din centrul orașului.

Au depus coroane de flori reprezentanții Asociației Veternilor de Război, cei ai Prefecturii, prin persoana prefectului Lucian Goga, ai Primăriei Târgu-Mureș, prin Claudiu Maior, consilierul personal al primarului Dorin Florea,

Consiliului Județean Mureș,

prin vicepreședinții Alexandru Câmpeanu și Ovidiu Dancu și ofițeri superiori ai Garnizoanei Târgu-Mureș. Ceremonia s-a încheiat cu o defilare a gărzii de onoare alcătuită din plutoane care au reprezentat unitățile din cadrul ministerelor Apărării Naționale, de Interne și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” din Târgu-Mureș.

Festivitatea s-a desfășurat într-o atmosferă calmă, la care au fost prezenți foarte puțini reprezentanți civili.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.