Campania „Aripi frânte” susţinută de tinerii din Mureş Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 166 Vizualizări

Campania „Aripi frânte” susţinută de tinerii din Mureş

Problematica violenţei în familie este una de actualitate, un subiect delicat ce necesită o abordare complexă. Intervenţia în astfel de situaţii este una ce necesită tact, dar mai ales necesită colaborarea cu alte instituţii pentru a proteja cu adevărat victima.

În anul 2016, Poliţia Română în colaborare cu Asociaţia Necuvinte a iniţiat Campania „Aripi frânte”, în cadrul căreia s-au realizat mai multe materiale, care au ajuns şi în judeţul nostru, atât în mediul urban, cât şi în satele mureşene. „Scopul campaniei este de a aduce în atenţia comunităţii această problemă, cu consecinţe atât de complexe, pentru ca victimele, copiii lor şi toată lumea să înţeleagă că se poate face ceva. Dacă nu reacţionăm, violenţa nu se va opri: va creşte în frecvenţă, în intensitate, se va transmite – foarte probabil – generaţiilor viitoare şi, din păcate, uneori va duce la pierderi de vieţi”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

„Violenţa în familie nu trebuie tolerată!”

După ce poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au discutat despre acest subiect delicat cu sute de elevi din judeţ, unii dintre ei s-au implicat mai intens în activităţile campaniei, distribuind materiale de informare în comunităţile lor. „Astfel, după cum ne-am obişnuit, Micii Poliţişti Cristeşti, au avut grijă ca în localitatea lor lumea să fie informată. Să ştie că violenţa în familie nu trebuie tolerată! Elevii din Petelea s-au oferit să ajute poliţiştii în aceste activităţi, iar după ce au dezbătut subiectul în clasă, au pornit să împartă broşuri de informare cu privire la serviciile pentru victimele violenţei în familie! La Primărie, la dispensar, în comunitate, au dus mesajul nonviolenţei! Dar, cel mai important, şi l-au întipărit ei în minte! Bravo, copii! Felicitări, doamna profesoară! O altă întâlnire a avut loc cu minunaţii tineri de la Voluntarex, în cadrul căreia s-au discutat aspecte legate de violenţa în familie şi importanta întrebare „Ce pot face eu?”. Întâlnirea s-a încheiat cu alte planuri comune, de implicare în comunitate: activităţi pentru marcarea Zilei Familiei din 15 mai. Mulţumim tuturor pentru susţinere!”, au transmis poliţiştii mureşeni.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE