Home / Agricultura / Programul tomate, efecte pozitive în Mureş

Programul tomate, efecte pozitive în Mureş

Primul producător de roșii românești produse în judeţul Mureş, care este înscris la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Mureş în Programul de sprijin pentru tomate cultivate în spaţii protejate, a livrat deja marfa din primul ciclu de producţie în hipermarketul Auchan.

Este vorba de societatea SC Serele Dalin SRL din localitatea Breaza, care până în data de 3 mai 2017 a  livrat  2.532 de kilograme de roşii, la un preţ de livrare de 7 lei/kilogram, plus TVA.

“Reamintim că producătorii agricoli din România sunt susținuți, printr-un program guvernamental, conform Hotărârii Guvernului nr. 39/2017, pentru aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” să cultive tomate în spații protejate – sere, solaria – astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă, punând la dispoziție mărfuri de calitate și proaspete. Programul are în vedere să diminueze importurile de tomate, odată cu crearea de noi locuri de muncă, aşa cum este prevăzut în Programul de Guvernare”, a precizat ing. Ileana Guşatu, director executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mesaje pentru pace în Sighișoara!

Culoarul Bătrânelor Doamne și Scara Acoperită din Sighișoara vor găzdui timp de câteva săptămâni desene …