Alexandra Pîrvu, Colegiul Economic, Mențiune Specială la Olimpiada Națională de Limba Italiană Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 742 Vizualizări

Alexandra Pîrvu, Colegiul Economic, Mențiune Specială la Olimpiada Națională de Limba Italiană

Alexandra Pîrvu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Economic „Transilvania” din Târgu Mureș, a reușit un rezultat foarte bun la Olimpiada Națională de Limbi Romanice – limba italiană, obținând Mențiune Specială. Alexandra este președinta Consiliului Elevilor de la Economic și, de asemenea, este calificată la faza națională a Concursului Național pe Teme de Protecția Consumatorilor – „Alege! Este Dreptul Tău” care se va desfășura în Năvodari în perioada 18-23 iunie. În plus, revista școlară pe care o coordonează s-a dovedit a fi cea mai apreciată la faza județeană a Concursului Național de Reviste Școlare, urmând a reprezenta județul la faza națională a competiției.

Alexandra Pîrvu studiază la specializarea tehnician în activități economice și a ales Liceul Economic pe de o pare pentru că „este un liceu foarte bun”, dar și pentru că tatăl ei este contabil, acum, încă se mai gândește dacă vrea să devină contabilă sau arhitect.

Cum a fost la Naționala de Italiană… „Rostind Botoșani, rostesc Eminescu”

„Nu este nimic mai plăcut pentru un tânăr de 16 ani decât să simtă parfumul florilor de primăvară sau să respire aerul aromat al tărâmului eminescian.

La sfârșitul lunii aprilie a acestui an (24.IV-28.IV.2017), am avut bucuria de a participa la Olimpiada Națională de Limbi Romanice – limba italiană, desfășurată la Colegiul Național „Mihai Eminescuˮ din Botoșani.

Am trăit aici 4 zile pe care nu le voi uita curând, zile în care emoția, dorința fiecăruia de a fi cel mai bun s-au împletit cu voia bună.

Un spectacol încântător a precedat deschiderea olimpiadei. Următoarele două zile în care s-au desfășurat proba scrisă, respectiv cea de înțelegere a unui text audiat și cea orală, zile încărcate cu speranțe s-au scurs cu repeziciune.

Frumusețea centrului orașului Botoșani, unde am fost întâmpinați de edilul orașului ne-a cucerit, făcându-ne visători pentru o clipă.

Afișarea rezultatelor ultimelor două probe ale olimpiadei a răspândit bucurie și tristețe printre participanți, elevi și profesori deopotrivă. Dar, nu pentru mult timp deoarece seara s-a încheiat în „pași de dansˮ, la Sala Dallas.

Ziua de joi a fost una specială. Am poposit pe meleagurile lui Eminescu, în casa copilăriei sale, din Ipotești. O senzație unică mi-a învăluit sufletul, căci acolo versurile poetului nepereche vibrează în orice lucru, în orice frunză sau adiere de vânt. Drumeția prin codrul Botoșanilor, până la Lacul lui Eminescu „încărcat cu flori de nufărˮ va fi o amintire plăcută.

Dar, nerăbdarea cu care așteptam rezultatele finale a readus emoția în sufletul meu.

Am obținut Mențiune Specială, însoțită de dorința de a performa.

Vineri dimineața a avut loc Festivitatea de premiere a laureaților.

Olimpiada Națională de Limbi Romanice, ediția 2017 s-a încheiat, dar experiența dobândită și în special prieteniile care s-au legat între participanți vor dăinui”, a scris Alexandra Elena Pîrvu, claxa a X-a B, specializarea tehnician în activități economice.

Urmează alte două concursuri naționale

Pentru Alexandra Pîrvu urmează faza națională a Concursului Național „Alege! Este Dreptul Tău” de la Năvodari, dar înainte va avea loc faza națională a concursului pentru reviste școlare. „Revista noastră este bazată pe partea juridică, cu tot felul de teme, de exemplu: contracte sau concurenții. Am obținut locul I cu revista de acum doi ani și cu revista de acum la care eu am fost redactor coordonator și urmează să mergem la etapa națională, care va avea loc la sfârșitul lunii mai la Băișoara, lângă Cluj”, mi-a spus Alexandra. Revista se numește „Să știi, este dreptul tău!” și este coordonată de profesoara Delia-Maria Roșca-Răuță.

Eleva Colegiul Economic „Transilvani” a participat și anul trecut la faza naționala a Concursului pe Teme de Protecția Consumatorului, făcând parte din echipa regiunii Centru, câștigătoarea competiției pe echipe.

„Este un elev silitor cu o foarte mare capacitate de muncă. Îi plac limbile străine și este foarte ambițioasă”, mi-a spus Gabriela Voșloban, profesoara de limba italiană a Alexandrei, despre eleva sa.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE