Home / Business / Paul Harris Fellow pentru ambasadorii României în Tunisia şi Republica Moldova, din partea Rotary International District 2241 România-Republica Moldova

Paul Harris Fellow pentru ambasadorii României în Tunisia şi Republica Moldova, din partea Rotary International District 2241 România-Republica Moldova

Distribuie

Rotary International District 2241 România-Republica Moldova a oferit distincția Paul Harris Fellow, ambasadorului  României în Tunisia, Excelența Sa Dan Stoenescu, și ambasadorului României în Republica Moldova, Excelența Sa Daniel Ioniță, în cadrul Conferinței Districtuale desfășurate la Tulcea, în perioada 11-14 mai 2017.

Prestigioasa distincție a fost acordată diplomaților români, la propunerea Guvernatorului Districtului 2241, dl. Mircea Solovăstru, pentru sprijinul acordat românilor din afara granițelor și proiectelor internaționale ale Fundației Rotary.

“Distincția “Paul Harris Fellow” poartă numele celui care în 1905 a înființat primul Club Rotary la Chicago, iar mai târziu a devenit primul Președinte al Rotary International. Deviza fundamentală a membrilor Rotary, lideri ai profesiunilor, ocupațiilor și comunităților, este: “A servi mai presus de sine”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă Rotary District 2241.

Excelența Sa Dan Stoenescu, ambasadorul României în Republica Tunisiană este diplomat din anul 2007. În perioada 2015-2016 a deținut funcția de ministru delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni în Ministerul Afacerilor Externe. Este membru fondator al asociaţiei Liga Tinerilor Români de Pretutindeni şi al Centrului pentru Educaţie Democratică, dezvoltând proiecte în sprijinul românilor din vecinătatea apropiată. În perioada 2004-2005 a fost ambasador Rotary al Districtului 5810 (Texas, SUA) în Marea Britanie.

Excelența Sa Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova, este diplomat de carieră. Şi-a început activitatea în MAE în iunie 1996, parcurgând succesiv toate treptele diplomatice, de la ataşat la ministru plenipotențiar. Din ianuarie 2015 până în iulie 2016, a ocupat funcția de secretar de stat pentru afaceri strategice la Ministerul Afacerilor Externe. Din octombrie 2011 și până la data preluării funcției de secretar de stat a fost Ambasador al României în Regatul Norvegiei.

Despre Rotary International

Rotary este o organizație a oamenilor de afaceri și a reprezentanților diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate și stabilește relații de bună înțelegere.

La începutul secolului XX, pe plan internațional s-au înfiintat primele cluburi cu scopul declarat de a servi comunitatea, cu alte cuvinte, de a fi la dispoziția semenilor. În primăvara anului 1929, la București ia ființă primul Club Rotary din România, care va avea o bogată activitate în perioada interbelică. După căderea comunismului, Clubul Rotary este reînființat în România în 1992, și în Republica Moldova în 1996. În acest moment, în cadrul Rotary District 2241 România și Republica Moldova funcționează 130 de cluburi cu peste 3.000 de membri activi.

Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Angajări la început de an

Distribuie În primele două luni ale anului 2024, ca urmare a implementării Programului Naţional de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.