Home / Eveniment / A XV-a ediție a Târgului ONG-urilor mureșene

A XV-a ediție a Târgului ONG-urilor mureșene

Distribuie

Ediția a XV-a a târgului organizaţiilor nonguvernamentale mureșene se desfășoară în aceste zile în Târgu-Mureș sub sloganul „Împreună pentru comunitate”. Este unul dintre cele mai importante evenimente publice şi de imagine ale sectorului ONG mureşean. Inițiatorii evenimentului sunt: Asociația „Divers”, Fundația Alpha Transilvană, Fundația Comunitară Mureș și Asociația „Mâini Unite”.

„Considerăm că 15 ani nu sunt puțini, mai ales atunci când încerci să faci ceva util în zilele noastre. Au fost ani în care am făcut mereu pași înainte. Chiar dacă din păcate nu avem acoperire pe raza întregului județ Mureș, la fiecare ediție ni s-au alăturat oaspeți veniți din alte județe. Nu putem spune că venim la această ediție cu ceva nou, dar și simplul fapt că ne continuăm munca începută în urmă cu 15 ani face ca evenimentul să devină interesant. Pe noi acest târg ne caracterizează ca organizație și invităm să ni se alăture cât mai multe organizații, orice contribuție este binevenită, inclusiv sprijinul moral”, a declarat Maria Korek, directorul Asociației Divers și inițiatoarea proiectului.

 

Bucuria participării este o realizare

Târgul a început joi, 11 mai, prin deschiderea cafenelei civice, la care s-au analizat cei 15 ani în care ONG-urile mureșene au fost prezente în comunitate, de unde au plecat, ce au realizat, cu ce provocări se confruntă în continuare, dar și unde doresc să ajungă comunitatea în care își desfășoară activitatea. Cele mai așteptate activități sunt cele programate pentru ziua de sâmbătă, 13 mai, care vor avea loc între orele 10.00 și 18.00, în Piața Trandafirilor. La ora 12.00 va avea loc consacratul Marș ONG, unde sunt invitați să participe cât mai mulți. Acesta va fi urmat de Crosul civic, unde poate participa oricine. „Ne bucurăm să organizăm acest cros. Este un prilej de bucurie, de a sărbători și a ne bucura împreună în activitatea pe care o numim „Împreună pentru comunitate”, de mișcare în aer liber”, a afirmat Ramona Rațiu, președintele Asociației „Mâini Unite”, care a mai precizat că întrecerea va cuprinde mai multe categorii de vârstă, de la cea de 6-9 ani, până la seniori, distanțele parcurse de fiecare categorie fiind adecvate. Participanții vor parcurge distanța stabilită în jurul Pieței Trandafirilor, iar la final toți participanții vor fi răsplătiți cu diplome, iar primii clasați vor fi premiați. O categorie aparte a întrecerii o va constitui cea a persoanelor cu dizabilități, a căror traseu va fi la rândul lui adaptat în funcție de participanți.

Ateliere interactive și dansul stradal, noi atracții

Alte activități cuprinse în cadrul ediției Târgului ONG-urilor mureșene vor fi cele a atelierelor interactive, la care vor putea participa copii și adolescenți, ateliere care vor fi coordonate de către Fundația Alpha Transilvană sub genericul „Și tu poți”. „Aceste activități au ca scop angrenarea cât mai multor copii și adolescenți în diverse activități, precum și strângerea de fonduri pentru copii cu diabet”, a specificat Alexandra Călinescu, expert în Relații Publice în cadrul Fundației Alpha Transilvană.

Un eveniment așteptat cu interes în cadrul târgului este a doua ediție a Festivalului de Muzică Stradală, unde sunt așteptați să participe cât mai mulți, amatori sau profesioniști, care pot să vină cu idei. Înaintea startului acestei ediții și-au anunțat participarea un număr de 35 de organizații, dar numărul acestora este de așteptat să crească.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Start la ediția cu numărul 2 a campaniei ”High or Alive”

Distribuie „Drogurile reprezintă un fenomen social și sanitar complex, care afectează milioane de persoane din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.