Home / Administratie / FOTO: Pompierii mureşeni, voluntari pentru refacerea Centrului „Materna”

FOTO: Pompierii mureşeni, voluntari pentru refacerea Centrului „Materna”

Centrul „Materna” din Târgu-Mureş este un centru maternal, înființat prin programul PHARE care se ocupă de adăpostirea şi integrarea în societate a mamelor cu copii mici, până în trei ani, care provin din medii dezavantajate, cu scopul de a prevenii abandonul și instituționalizarea copilului.
Centrul este, de asemenea, locul unde mamele cu o situaţie socială precarã sunt gãzduite gratuit alături de copiii lor pe o perioadã de maxim şase luni de zile. Beneficiarii primesc inclusiv îmbrãcãminte şi încãlţãminte prin intermediul acestui serviciu dar şi asistenţã psiho-socialã.
De-a lungul anilor au beneficiat de aceste servicii mame eleve şi studente, mame maltratate în familie, cu soţi alcoolici sau agresori dar şi mame provenind din case de copii.
O realitate frumoasă, care era să se transforme într-o amintire în data de 22 aprilie 2017 când la ora 21:… prin intermediul numărului de urgențe 112 a sosit un apel care anunța un incendiu la Centrul Materna. Imediat la fața locului au fost trimise echipaje aparținând Detașamentului de Pompieri Târgu-Mureș. Prima grijă a acestora a fost salvarea și evacuarea ocupanților clădirii cuprinse de flăcări și inundate cu fum.
Datorită declanșării sistemului de detecție și semnalizare, instalat anul trecut de colegii și prietenii noștri din Marea Britanie (Operation Sabre), personalul de serviciu al centrului a reușit să evacueze la timp toți ocupanții astfel că la sosirea pompierilor nu mai era nici o persoană în clădire, aceștia intervenind doar pentru stingerea incendiului și limitarea efectelor acestuia.
Având în vedere misiunea nobilă a centrului, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Horea,, al judeţului Mureș s-a desfășurat o campanie de voluntariat prin care salvatorii mureșeni au ,,intervenit’’ pentru reamenajarea și repunerea în funcțiune a spațiilor afectate de incendiu.
Pe această cale comanda Inspectoratului le mulțumește tuturor pentru implicare și spiritual civic de care au dat dovadă.

(Comunicat ISU „Horea” al judeţului Mureş)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

S-a lansat aplicația ”Tîrgu Mureș Report”!

Târgumureșenii au posibilitatea de a-și exprima propunerile, sugestiile prin intermediul unei aplicații achiziționate de către …