Home / Administratie / Acţiuni desfăşurate de poliţiştii mureşeni, pe toate liniile

Acţiuni desfăşurate de poliţiştii mureşeni, pe toate liniile

Distribuie

În perioada 12 – 14 mai 2017, au fost intensificate acţiunile menite să menţină un climat de siguranță publică, să combată faptele ilegale şi să salveze vieţi, prin prevenirea accidentelor de circulaţie.

Bilanţul zilei: 11 infracţiuni constatate şi 293 de sancţiuni contravenţionale aplicate.

La data de 13 mai a.c., poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum şi intervenţie rapidă din cadrul IPJ Mureş au acţionat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor.

Poliţiştii de ordine publică  au constatat 3 infracţiuni şi au aplicat 108 sancţiuni contravenţionale, dintre care 69 la Legea 61/1991 privind încălcarea normelor de convieţuire socială.

Poliţiştii rutieri  s-au aflat în trafic, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru fluidizarea traficului rutier pe drumurile naţionale şi europene, în funcţie de creşterea valorilor de trafic.

În urma celor 14 controale, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul circulației rutiere (dintre care 2 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului).

Pe linie de arme, explozivi și substanțe periculoase,  poliţiştii au desfăşurat 1 acțiune, pe linie de arme/braconaj, în urma căreia au fost constatate 4 infracţiuni pe linie de arme şi au fost indisponibilizate 4 arme şi 56 de bucăţi de muniţie.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice  au desfășurat 2 acțiuni și controale pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor infracțiuni de natură economico-financiară, înregistrând 1 dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea a unei infracţiuni, fiind cauzat un prejudiciu de 6500 de lei.

În urma tuturor activităţilor, au fost aplicate 293 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 69 la Legea nr. 61/1991  privind ordinea și liniștea publică, 13 la Legea nr. 12/1990  pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite , 3 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor , 3 la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice .

De asemenea, fost aplicate 174 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea la O.U.G. nr. 195/2002 (2 pentru alcool, 61 pentru viteză și 22 pietonilor).

Au fost reținute şi 14 permise de conducere, dintre care 2 pentru alcool, 3 pentru săvârşirea unor infracţiuni și 9 pentru alte abateri , precum și 17 certificate de înmatriculare retrase.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale se ridică la 112.220 de lei.

Au fost ridicate, în vederea confiscării, sau indisponibilizate 4 arme, 56 de bucăţi de muniție, precum şi 1 mijloc de transport.

Dacă aveți nevoie de ajutor sau sunteți martorii unei fapte antisociale, anunțați cel mai apropiat polițist sau sunați la numărul 112!

(Biroul de presă al IPJ Mureş)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO/VIDEO: Târgu Mureș, orașul tuturor posibilităților sau orașul tuturor gropilor? – „Ocolești o groapă, dai în trei”

Distribuie „Municipiul Târgu Mureș – un oraș plin de istorie și cultură” este vechea etichetă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.