Home / Invatamant / Colegiul Silvic Gurghiu – locul II la Concursul Național de Competențe în Silvicultură

Colegiul Silvic Gurghiu – locul II la Concursul Național de Competențe în Silvicultură

Colegiul Silvic Gurghiu a participat cu echipa școlii, la Concursul Național de Competențe în Silvicultură care a avut loc la Năsăud în perioada 8-12 mai 2017. Competiția este organizată la nivel național, în fiecare an și este patronată de Regia Națională a Pădurilor. Echipa Colegiului Silvic Gurghiu a fost formată din elevii: Adelin Man, George Cutean, Dali Botond, Florin Cioloca și Marton Adrian (rezervă), coordonată de directorul școlii – ing. Marcel Mîndru, dr. ing. Cristian Albu și ing. Călin Pop.

Trei zile de concurs 

În prima zi de concurs s-a desfășurat proba de ”traseu forestier”. Această probă s-a desfășurat la pădurile din apropierea comunei Romuli din județul Bistrița Năsăud, pe un traseu montan cu lungimea de 3 km și a cuprins 13 subprobe, în care au fost testate cunoștințele teoretice și practice de specialitate silvică ale concurenților. În următoarele 2 zile au avut loc probele de mânuire a motoferăstrăului (schimbarea lanțului contratimp, tăierea combinată, tăierea de precizie, cepuirea și doborârea unui arbore). Toate aceste probe au fost arbitrate de către o comisie de arbitri internaționali de la firma Husqvarna. Elevii Colegiului Silvic Gurghiu au dovedit la toate probele că sunt foarte bine pregătiți atât teoretic cât și practic și au reușit să ocupe în final locul 2 pe echipe.

Clasament general :

Locul I – Colegiul Silvic ”Transilvania” Năsăud – 11685 p

Locul II – Colegiul Silvic Gurghiu  – 10593 p

Locul III – Colegiul Silvic ”Bucovina” – Câmpulung Moldovenesc – 9514 p

Locul IV – Liceul Tehnologic Silvic ”Dr. Nicolae Rucăreanu” Brașov –7373 p

Locul V – Colegiul Silvic ”Casa Verde” Timișoara

Locul VI – Colegiul Silvic ”Theodor Petraru” Brănești

Clasamentul individul la probele de mânuire a motoferăstrăului:

1. Colegiul Silvic ”Transilvania” Năsăud – Leontin Gușă – 1568 p

2. Colegiul Silvic ”Transilvania” Năsăud – Ionuț Purcil – 1561 p

3. Colegiul Silvic Gurghiu – Adelin Man – 1543 p

4. Colegiul Silvic Gurghiu – Georgian Cutean – 1488 p

Elevii câștigători au primit premii în bani, motoferăstraie și moto-utilaje oferite de firmele HUSQVARNA și STIHL.”Am trăit alături de elevi la intensitate maximă fiecare moment al concursului. Ne-am bucurat alături de ei pentru reușite lor și i-am susținut în momentele grele, atunci când a trebuit să ne recunoaștem învinși de echipa gazdă. Felicit elevi care au reprezentat cu cinste încă odată școala noastră la acest concurs și mulțumesc cadrelor didactice care au participat la pregătirea lor”, a precizat ing. Marcel Mîndru, directorul Colegiului Silvic Gurghiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sângeorgiu de Mureș, exemplu în activitatea de împădurire

Peste 1.000 de puieți au fost plantați în comuna Sângeorgiu de Mureș în cadrul celor …