Ferencz András : „Tot timpul vroiam să arăt, cât de frumos este oraşul meu natal” Timp liber
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 457 Vizualizări

Ferencz András : „Tot timpul vroiam să arăt, cât de frumos este oraşul meu natal”

Instagram este un fenomen social cu peste 700 de milioane de utilizatori activi la nivel globa. În luna septembrie 2016 în România erau 441.288 de utilizatori ai acestei platforme, care au postat 1.385.187 de imagini.  Continuăm să identificăm conturi Instagram din judeţul Mureş!  Vă readucem aminte că Zi de Zi alocă o rubrică săptămânală pentru cele mai ,,cool” conturi de Instagram. Săptămâna aceasta am identificat un nou cont cool. Contul neoficial al oraşului nostru. Ideea de a face un cont de Instagram pentru oraşul Tîrgu Mureș a venit în anul 2015 lui Ferencz András .

Care este povestea ta legat de contul ,,tău” de Instagram?

,,M-am născut în Tîrgu Mureș,  am avut tot timpul pasiunea de a explora şi a captura frumuseţea oraşului. Deja din 2010 fotografiez şi tot timpul vroiam să arăt, cât de frumos este oraşul meu natal.

Ideea de a face un cont de Instagram pentru oraşul  Tîrgu Mureș mi-a venit în anul 2015 când am început să folosesc această platforma mai des. Pe Facebook am văzut deja foarte multe pagini care se ocupă de promovarea oraşului, dar pe Instagram nu era. Astfel,  am încercat norocul să creez un cont, şi am reuşit să fac. În prima faza nu ştiam ce şi cum se face, am încercat să postez fotografii făcute de mine, după aceea am început să fac şi repostari. În 2016 am început să activez mai mult pe acest cont și am cerut ajutorul lui Metz Balazs,  să căutăm împreună fotografii care merită postat şi sharuit cu lumea. Fotografiile sunt alese “random”. În principiu căutăm fotografii între pozele etichetate cu hastagul #targumures,  #ig_mureş sau fotografiile la care a fost dat tag paginii @târgu.mureş. Încercăm să postăm imagini care au o calitate anume, cu  expunere şi compoziţie aceptabilă care să arate dintr-un aspect pozitiv oraşul. Avem nevoie de ajutor din cauza că amândoi suntem foarte ocupaţi cu studii şi cu joburi ce avem, astfel suntem deschişi şi aşteptăm colaboratori. În următoarea perioada pagina @târgu.mureş o să fie integrată şi în aplicaţia Tîrgu Mureș App dezvoltat de Affarit Studio, în care turiştii şi locuitorii oraşului pot afla mai multe informaţii despre oraş, gen: restaruante, cluburi, evenimente, ştiri, transport public etc. Instagramul pentru mine este încă un fenomen nou şi este o sursă de inspiraţie. Din această cauza am şi creat o altă pagină care pomoveaza nu numai Tîrgu Mureșul ci şi întreagă Transilvania. Personal,  eu folosesc Instagramul zilnic pentru a află ce fac prietenii şi pentru a caută locaţii de vizitat. Când e vorba să plec la excursie prima dată mă uit pe această platforma la pozlele publicate, pentru prima impresie. Eu urmăresc fotografi, blogeri, vlogeri şi desigur prietenii mei, şi în fiecare zi primesc de la ei o poză la care pot zice: “wow” afirmă Ferencz András . (https://www.instagram.com/targu.mures/

Alin ZAHARIE, Claudiu TÂRNOVEAN (https://cocotravelingphotography.wordpress.com/)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE