Home / Invatamant / Concursuri pentru elevi organizate de ISU Mureş

Concursuri pentru elevi organizate de ISU Mureş

Distribuie

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş organizează, între 17-18 mai, de la ora 9.00, etapa judeţeană a concursului cercurilor aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor” şi a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa”.

Competiția se va desfăşura la Grupul Şcolar „Aurel Perșu” din Târgu-Mureş, strada Milcovului nr. 1. „Scopul acestor concursuri este cunoaşterea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă, adoptarea unui comportament adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul unor urgenţe, formarea şi dezvoltarea la elevi a unor trăsături cum ar fi spiritul de echipă, iniţiativa, curajul, perseverenţa, corectitudinea şi disciplina. Concursul „Prietenii pompierilor” se adresează elevilor din ciclul gimnazial, clasele V-VIII, constă într-o probă scrisă şi două probe practice – pista de îndemânare peste obstacole şi ştafeta de 400 metri cu obstacole. Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa” se organizează pe două niveluri: ciclul gimnazial, clasele V-VIII, şi ciclul liceal, clasele IX-XI, şi cuprinde o probă teoretică şi două probe practice – transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe o distanţă de 50 de metri şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”, au transmis reprezentanţii ISU „Horea” al judeţului Mureş, prin intermediul unui comunicat de presă.

(Redacţia)

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.