FOTO: Grup folcloric din judeţul Mureş, în Cartea Recordurilor! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2234 Vizualizări

FOTO: Grup folcloric din judeţul Mureş, în Cartea Recordurilor!

Ansamblul Artistic „Graiul Câmpiei” din oraşul Sărmaşu a participat duminică, 14 mai, la „Cel mai mare număr de oameni care poartă simultan portul tradiţional românesc” şi la „Cel mai mare dans popular românesc, realizat în sincron”, tentative de înscriere în Cartea Recordurilor organizate în localitatea Năsăud.

„Un eveniment memorabil – cel mai mare număr de participanți îmbrăcați în costum popular într-un singur loc, în același timp. A fost o onoare pentru noi, Grupul folcloric „Graiul Câmpiei” să fim astăzi alături de cei peste 10.000 de oameni îmbrăcați în portul tradițional. Mulțumim pentru invitație domnului Vasile Codrea, primarul comunei Budești, judeţul Bistrița-Năsăud”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Dinuca Burian, directoarea Bibliotecii Orăşeneşti din Sărmaşu.

Potrivit Agerpres, numărătoarea oficială a persoanelor care au participat, duminică, la acțiunile organizate pe stadionul din orașul Năsăud, în vederea intrării în Cartea Recordurilor, a arătat că au fost prezente 9.506 persoane îmbrăcate în costume populare, în condițiile în care numărul minim acceptat ar fi fost de 4.500 persoane.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE