Home / Slider / Finanțiștii mureșeni nemulțumiți de proiectul Legii salărizarii unitare

Finanțiștii mureșeni nemulțumiți de proiectul Legii salărizarii unitare

Distribuie

Angajațiii din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Mureș au organizat luni, 15 mai o acțiune de protest, întrerupând lucrul, nemulțiumiți de proiectul  noii Legi a salărizarii unitare. ”Protestăm față de proiectul Legii salarizării unitare a bugetarilor. Din punctul nostru de vedere este o lege nedreaptă, noi, finanțiștii, noi cei care colectăm sume importante la bugetul de stat, suntem undeva la coada clasamentului. Legea e nedreaptă deoarece nu respectă principile care se regăsesc însăși în lege, respectiv principiul egalității care spune că pentru o muncă cu valoare egală se dă un salar egal, și principiul importanței sociale a muncii, care spune că munca trebuie să fie renumerată în funcție de complexitate, responsabilitate și risc. Ori, nu am înțeles de ce vor fi plătiți mai bine sufleurii de la teatru, nu că am avea ceva cu aceștia, sau alte categorii.  Respectăm orice categorie de muncă, dar trebuiesc respectate niște principii referitoare la importanța muncii. Mai sunt și alte aspecte care ne-au împins la această acțiune spontană de protest, sunt discrepanțe între salariile angajațiilor din teritoriu, de la direcțiile regionale, și salariile colegilor din ANAF, din aparatul central. Noi spunem că este normal să existe niște diferențe,  fiind vorba de un organ superior, care acum sunt undeva la 18 %, și dacă se aplică legea așa cum e proiectul, diferința va fi undeva între 27 și 59 %, în condițiile în care noi din teritoriui aducem banii”, ne-a declarat Gabriel Ciocan, angajat AJFP Mureș,  reprezentant al protestatarilor.

„Protestăm față de atitudinea autorirăților”

Potrivit acestuia, legea se află în Parlament, în procedură de urgență, care nu a beneficiat de o dezbatere publică în prealabil. ”De asemenea, protestăm față de atitudinea autorităților, de nepăsarea acestora. Sindicatele au încercat să-și expună punctul de vedere, să meargă la negocieri dar din păcate nu au fost primiți. Aici mă refer la autoritățile centrale. Este vorba de un protest spontan, colegii sunt nemulțumiți. Așteptăm să vedem reacția clasei decidente după care vom lua o decizie în ce privește continuarea acestui protest. Sperăm ca parlamentarii să audă de doleanțele noastre, legea cum am spus se află în parlament, și sperăm ca situația să-și găsească o rezolvare favorabilă pentru noi”, a precizat  Gabriel Ciocan.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.