IRUM, printre companiile cu potenţial să devină lideri regionali! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 333 Vizualizări

IRUM, printre companiile cu potenţial să devină lideri regionali!

România se află pe primul loc în lume cu un dividend de 7-8% acordat la investițiile pe bursă, devansând Kuweit și Bahrain, susține Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București (BVB), citat de Agerpres. Potrivit sursei citate, Anghel a menționat proiectul „Made in Romania”, în cadrul căruia au fost selectate 15 companii românești cu potențial și care ar putea să își crească valoarea și să devină lideri regionali prin listarea la bursă. În categoria acestora intră și producătorul de tractoare IRUM.

„Sunt case de cercetare care susțin că România are cel mare dividend din lume, 7-8%, pe locul 2 fiind Kuweit, iar pe trei Bahrain. Cred că sunt singurele date economice în care noi depășim aceste țări pentru niște companii care activează în zona utilităților, energie și bănci. Acest lucru înseamnă că, dacă prețul acțiunilor scade cu 5%, dividendul totuși acoperă scăderea acestui preț al acțiunilor, pentru că se pot pierde niște bani – este o investiție, nu un depozit – dar în general se pot câștiga. Oamenii în general pot risca o parte din bani, dar asta înseamnă să nu pui toate ouăle în același coș. Nici să nu le pui pe toate în acțiuni și nici pe toate în depozite bancare, ci cât mai diversificat. Depozitele bancare sunt foarte sigure, dar dobânda o știm cât este pentru că și inflația este foarte mică, dar pe de altă parte dacă vrem să riscăm am putea să câștigăm mai mult”, a declarat, duminică, 14 mai, președintele BVB, citat de www.agerpres.ro.

Nu în ultimul rând, Lucian Anghel a menționat proiectul „Made in Romania”, în cadrul căruia au fost selectate 15 companii românești cu potențial și care ar putea să își crească valoarea și să devină lideri regionali prin listarea la bursă.

„Un alt proiect este „Made in Romania”. Am selectat 50 de companii din peste 150 și apoi 15 finaliste care au potențial de a deveni lideri în țară și, de ce nu, lideri regionali, și care ar putea să folosească în timp unul dintre instrumentele bursei gen bonduri. Un exemplu ar fi CrisTim (producător de mezeluri – n.r.) un super brand, Autonom pe partea de leasing, IRUM – tractoare românești. Puțin știu acest lucru, avem companii care folosesc apă minerală în tratamente medicale și deja sunt prezenți în piețe dezvoltate. Avem companii românești de care nu știm că sunt atât de performante și care prin acces la capital ar putea să devină și mai mari”, a menționat Lucian Anghel.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE